Borimir Perković

Osijek objavio ime novog trenera: Bio pomoćnik Daliću, s Bijelo-plavima osvojio njihov jedini trofej

Borimir Perković
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija
1/3
02.03.2023.
u 19:47

Slavonska momčad za pobjedu ne zna još od 29. siječnja, a u posljednjih su pet utakmica upisali čak četiri poraza. Nakon jučerašnjeg protiv Hajduka u Kupu, svoju je poziciju napustio Rene Poms, koji je prethodno bio u stožeru Nenada Bjelice. Sada im stiže bivši strateg Šibenika, Intera i Varaždina.

Nakon što su zbog poraza protiv Hajduka u četvrtfinalu Kupa smijenili Austrijanca Renea Pomsa, iz Gradskog vrta objavili su ime čovjeka koji će ih odsad voditi. Borimir Perković novi je trener NK Osijeka. Nekadašnjem veznjaku Bijelo-plavih, danas 55-godišnjem treneru povjereno je vođenje prve momčadi u nastavku sezone, pri čemu će mu asistirati Ivo Smoje i Karlo Primorac kao pomoćni treneri i Filip Šušnjara kao trener vratara. Perković se kao glavni trener istaknuo epizodama u Šibeniku i Interu u kojima je afirmirao niz mlađih igrača, a osim što je dugo godina bio pomoćni trener Zlatku Daliću u Al Ainu samostalno je trenirao i Varaždin.

Perković je, inače, osječkim ljubiteljima nogometa ostao u vrlo dobrom sjećanju kao bivši igrač Bijelo-plavih. U njihovim je redovima proveo dvije sezone, od ljeta 1997. do lipnja 1999., uz vrlo zapažen učinak. Naime, prve je natjecateljske godine imao 18 nastupa uz četiri gola, da bi u drugoj osječkoj sezoni, kada su ga zaobišle ozljede, odigrao 27 prvenstvenih utakmica i polučio devet pogodaka.

Tada je efikasniji od njega bio samo Stanko Bubalo (10). Još je dva zgoditka Perković dodao i u Kupu Hrvatske u kojem je Osijek te godine osvojio i svoj jedini trofej, pobjedom u finalu nad vinkovačkom Cibalijom od 2:1. Nastupio je u tom povijesnom maksimirskom dvoboju od prve do posljednje minute.

Igrao je Boro u to vrijeme sa ŠušnjaromGalinovićemBeljanomLasićemErgovićemVuicomStjepanom i Juricom Vranješom,
VidovićemGašparom, Bubalom, BalatincemPrišćomMituom… Njegovi ga tadašnji suigrači pamte ne samo kao pravo pojačanje, nego se potvrdio i karakterno, ljudskim kvalitetama, navode iz kluba. 

Kasnije bi uvijek, dolazeći u Osijek s momčadima koje je vodio s trenerske klupe, isticao kako mu je vrijeme provedeno u gradu na Dravi bilo prekrasno i nezaboravno, a sada im se ponovno vraća.

- Borimiru Perkoviću i njegovom stožeru želimo puno uspjeha na klupi Bijelo-plavih! - napisali su na službenim stranicama kluba.

Komentara 2

PL
plajo
09:14 03.03.2023.

Opet eksperiment??? ne kažem da možda čovjek nije loš trener, ali zasad nije ostavio nekog traga kao trener , volio bih da se varam ali mislim da to nije kalibar trenera kakvog Osijek treba ako želi ući u borbu zaa vrh tablice....vrijeme će pokazati!

DU
Deleted user
22:22 02.03.2023.

Pa ne može biti lošiji od Austrijanca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije