OSIJEK - MEĐIMURJE 0:0 U možda odlučujućoj utakmici Osiječani razočarali navijače

Osijek ostao bez Lige prvaka

spo_osijek.jpg
import
12.03.2005.
u 19:57

OSIJEK - Nakon što su oslušnuli rasplete ostalih susreta, Osječani su postali svijesni da samo sa svih šest bodova iz preostala dva kola osnovnog dijela mogu ući u doigravanje za prvaka. Domaćinstvo Međimurju i onako je, po položaju na ljestvici, ukazivalo na laku pobjedu domaćina protiv uvjerljivog fenjeraša. Trener Osijeka Čordaš uporno je pozivao na oprez ali uzalud. Bio je to bijelo-plavi hod po trnju.

Domaći su veliki dio susreta proveli na suparničkoj polovici, čak i u stihijskim naletima redali prigode ali nisu mogli pronaći put do mreže. Primorac je imao sam tri zrele prigode, no u 18. minuti Šarić je izbivao s gol-linije, a u 37. minuti Primorac je sa svega nekoliko metara snažnim udarcem nogom uzdrmao gredu. Bilo je previše stihije i nasumičnih dubinskih ubačaja koje su gosti lako presretali.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela čak je Guvo ciljao tik uz vratnicu, a neprecizan je bio i Bratković.
Na Balatinčeve ubačaje iz prekida pokušavali su Verhas i Primorac glavom. Od 58. minute gosti su ostali s igračem manje.

Vincetić je pao u kaznenom prostoru, sudac dosudio simuliranje za što je dao drugi žuti, takle crveni karton. Svi napori Osječana ostali su uzaludni. Štoviše gosti su nekoliko puta ozbiljno prijetili, najviše kada je Gusić u 63. minuti poklonio loptu Žuljeviću koji je ostao sam pred istrčalim Skenderom ali je vratar Osijeka obranio.

Žuljević je u 71. minuti krenuo sam, ali ga je u zadnji tren sustigao Postopanj. Ponovo je pokušavao Primorac, u naelektriziranim zadnjim minutama, bilo je više naguravanja i gužvi, a iz jedne takve je u 90. minuti, Milardović dobio crveni karton, zbog navodnog udaranja Dujmovića. Osječani su podbacili i na teoretski najslabijoj karici sami sebe udaljili od Lige za prvaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije