U 9 KOLA 4 GOLA!

Osijek ostao gazda u Slavoniji, ali i najčvršći bedem lige!

'22.09.2012., Stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv 1. HNL, 9. kolo, NK Osijek - HNK Cibalia. Antonio Perosevic i Branko Vrgoc. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
22.09.2012.
u 17:12

Odlučio je pogodak Ibriksa, pa rođeni Osječanin na klupi Cibalije Željko Kopić nije uspio pobijediti 'svoje'. Slavio je Stanko Mršić, vinkovački zet, koji je i igrao za Cibaliju i trenirao je

Osijek je ostao gazda u Slavoniji. U derbiju nogometnog istoka Hrvatske, u kojem je sudac Igor Pristovnik svirao čak 59 prekršaja, u Gradskom je vrtu pao prvi susjed, vinkovačka Cibalia 1:0 (0:0).

 

- Drago mi je što je Stanko Mršić napkon dobre volje jer kad god se sretnemo bila je kuknjava – pokušao je podbosti starijeg kolegu trener Cibalije Željko Kopić.

 

Vinkovački zet, nekadašnji nogometaš i trener Cibalije, a danas glavni strateg u Gradskom vrtu, bio je zadovoljan. Osijek je pobjedio nakon četiri utakmice. Ovojesenski "kraljevi remija", u osam utakmica skupili su ih pet, teškom su mukom došli do nova tri boda. Bijelo-plavi ove sezone rijetko vade loptu iz mreže, svega četiri puta ili u prosjeku manje od pola po susretu, najmanje od svih u HNL-u, ali uzalud. Teško zabijaju, svega osam puta.

 

- Iznenadila me Cibalia s postavom. Pet igrača u zadnjoj liniji nisam očekivao, pa ipak imali smo opet dosta prilika koje nismo iskoristili i ponovno smo morali strijepiti do kraja utakmice – kazao je Mršić nakon još jedne utakmice u kojoj su se njegovi napadači opet "proslavili".

 

Cibalia se u Gradski vrt došla braniti i priliku tražiti iz kontraudara. Sve do 77. minute Vinkovčani su imali pozitivan rezultat.

 

- Željeli smo što duže kontrolirati utakmicu i držati Osijek nervoznim i to nam je uspjevalo u prvom dijelu, međutim očekivao sam da će naši udari biti puno opasniji – kazao je Kopić, inače rođeni Osječanin. Ovo mu je, inače, prvi put da nakon susreta s bijelo-plavima teren napušta pognute glave. Lani dok je bio trener Lučkog, Kopić je s dva remija Osijeku prilično bio zakomplicirao sezonu. (gđ/VLM)

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rasimcanaj
17:39 22.09.2012.

Hocete li vi u VL ikad korigirati tu tablicu HNL.... Sramota.....Sto je uopce postavljate ako je ne zelite poslije svakog kola nadopuniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije