POSAO ZAKLJUČEN

Osijek uoči europske utakmice dogovorio veliki transfer. Za igrača su dobili lijep novac

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
15.08.2024.
u 18:45

Posljednji je put u dresu Osijeka nastupio upravo protiv Zire kada je nesmotrenom reakcijom skrivio izjednačenje u posljednjim trenucima susreta. Vjerojatno je to bio i trenutak koji je označio njegov definitivan kraj u osječkom dresu

Uoči utakmice protiv azerbajdžanske Zire Osijek je potvrdio odlazak 26-godišnjeg portugalskog stopera Andrea Duartea u mađarski Upjest. Premda je u utorak trenirao, bio je odvojen od ostatka momčadi što je moglo dati naslutiti njegov skori odlazak. Nije dugo trebalo da se to i ostvari, a igrač je dogovorio osobne uvjete i odradio liječničke preglede za svoj novi klub. Štoviše, ovoga vikenda mogao bi odigrati i prvu utakmicu.

Klubovi su se lako dogovorili, a oko posljednjih su se detalja usuglasili u četvrtak poslijepodne, svega nekoliko sati prije utakmice 3. pretkola Konferencijske lige protiv azerbajdžanske Zire. Zatim je transfer i službeno objavljen, a od svega bi hrvatski klub trebao zaraditi oko 400 tisuća eura, iznosu podjednakom onome za koji su ga otkupili početkom godine.

GALERIJA Dinamo preokretom slavio u Osijeku. Plavi nastavili neporaženi niz

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL
1/17

U hrvatskog prvoligaša je Duarte stigao prošloga ljeta iz talijanskog drugoligaša Reggiane. Isprva je bio na posudbi, a zatim su prošle zime otkupili njegov odgovor. Za Osijek je u tome periodu nastupio 35 puta, a njegov se status kretao od člana prve postave prošle sezone, do igrača s klube tijekom ljetnih priprema. Novi trener Federico Coppitelli radije na poziciji koristi Stojpu Mkrtčjana. 

Posljednji je put u dresu Osijeka nastupio upravo protiv Zire kada je nesmotrenom reakcijom skrivio izjednačenje u posljednjim trenucima susreta. Vjerojatno je to bio i trenutak koji je označio njegov kraj u osječkom dresu. Protiv Dinama u drugome kolu Hrvatske nogometne lige nije ulazio u igru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije