OSIJEK - ŠIBENIK 1:1

Osječani zaustavili Zeca, ali ne i Vidića

Ermin Zec
Marko Lukunić | Pixsell
25.11.2009.
u 18:03

Odluka o putniku u polufinale past će na Šubićevcu, ali je prednost sada na strani Šibenika.

Bijelo-plavi su propustili na uzvrat otići s kakvom-takvom prednošću, iako je do 87. minute sve izgledalo idealno za momčad Tomislava Steinbrücknera. Osijek pet i pol godina ne zna za pobjedu nad Šibenčanima u Gradskom vrtu, a tu su tradiciju gosti uz dosta sreće održali na životu.

U 69. minuti nakon bombe Ibriksa s dvadesetak metara vratar gostiju Blažević nije mogao ništa drugo nego pokušati "izboksati" loptu, a Šorša se odlično snašao među dvojicom suparničkih stopera na leđima i činilo se da je to - to.

No, u 87. minuti u gužvi pred Kardumovim vratima najviše je skočio Vidić i vratio rezultat u egal. Bijelo-plavi su u većem dijelu susreta stajali puno bolje na terenu. U prvom dijelu pritisnuli su goste na njihovu polovicu, no taj presing bijelo-plavi napadači nisu uspjeli i materijalizirati, iako je sijevalo sa svih strana.

U osmoj minuti Miličević je neometan, na Šoršinu asistenciju, s desetak metara “stisnuo” loptu preko grede, a dvadesetak minuta kasnije Čaušić nije imao sreće - nakon njegova pokušaja glavom lopta se od vratnice odbila Blaževiću u naručje.

Gosti su svoju priliku pokušali tražiti iz protunapada, ali svaki pokušaj rješavao je bedem ispred Kardumovih vrata. Izostanak Vide u posljednjem redu Osijeka nije se osjetio. Naprotiv. Čaušić i Pranjić zatvorili su najopasnijeg gostujućeg napadača Ermina Zeca do kojeg lopta rijetko da je i dolazila. Drugačije nije bilo ni u nastavku.

U međuvremenu, Kohorta je jasno dala do znanja klupskoj upravi što misli o navodnom transferu ove jeseni najboljeg igrača bijelo-plavih Domagoja Vide u Dinamo. “Nema prodaje” poručili su klupskom čelništvu u nekoliko navrata.

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 2000. Vrijeme ugodno. Sudac Igor Pristovnik (Zagreb) 6.5.

Pogodak: 1:0 Šorša (69) 1:1 Vidić (87, Alispahić)

Igrač utakmice
: Tomislav Šorša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije