Ivica Olić

"Osvajanje Lige prvaka bit će mi najdraži trofej!"

Ivica Olić
AFP, Reuters
18.05.2010.
u 08:34

Najtrofejniji hrvatski reprezentativac je Dario Šimić (16), slijede Prosinečki i Olić sa po 12 trofeja. U dosadašnjoj je karijeri hrvatski napadač Ivica Olić osvojio čak 12 trofeja!

Slavio je u tri zemlje (Hrvatska, Rusija, Njemačka) sa četiri kluba (Zagreb, Dinamo, CSKA, Bayern) - osvojio je šest naslova prvaka (Zagreb, Dinamo, tri puta sa CSKA, te Bayern), tri puta bio je pobjednik kupa (dvaput sa CSKA i Bayernom), dva puta osvojio je i Superkup (CSKA), a jednom je proslavio i osvajanje Kupa Uefe (CSKA)!

Kome treći trofej sezone?

Blistavu karijeru, koja je kulminirala ove sezone, Ivica Olić može zaokružiti u subotu u Madridu, u finalu Lige prvaka. I Bayern i Inter u utrci su za trećim trofejem sezone, već su pospremili u ladice naslove prvaka Njemačke i Italije, te pehare pobjednika nacionalnih kupova. Ostalo je još 90 minuta borbe za onaj najzvučniji i najprivlačniji trofej, za pehar sa "slonovskim ušima", namijenjen pobjedniku Lige prvaka!

Najtrofejniji hrvatski nogometaš, kad je riječ o reprezentativcima, nova je Dinamova akvizicija Dario Šimić, koji je u bogatoj karijeri osvojio čak 16 naslova! Robert Prosinečki i Ivica Olić na drugoj su poziciji sa po 12 trofeja, slijede Bokšić (10), Boban (9)... Zapaženo mjesto u trofejnom društvu, iako nije bio reprezentativac, ima i Mihael Mikić, koji je s Dinamom osvojio čak 14 trofeja!

Kad smo Olića jednom upitali koji mu je trofej najdraži, ovako je odgovorio:

– Nikad nisam o tome razmišljao. Svaki mi je drag na poseban način, u svaki je trebalo uložiti mnogo znoja i muke. I uvijek mi je, jasno, onaj posljednji najdraži – rekao nam je Olić.

A kad smo ga nedavno pitali bi li mu draže bilo da osvoji njemački naslov ili Ligu prvaka, Olić je rekao:

Zadnja šansa u karijeri

– Svi u klubu stalno ponavljaju da je najvažnije osvojiti prvenstvo, da svu pozornost moramo usmjeriti prema Bundesligi. Shvaćam klupski stav, od domaćeg se natjecanja živi, ali meni bi, moram li birati, ipak bilo draže uspeti se na europski tron! Možda mi je ovo i zadnja šansa u karijeri da odem do kraja u elitnom natjecanju, stoga nimalo ne dvojim – želim osvojiti Ligu prvaka više od svega! Dogodi li se to, bit će to kruna moje karijere, bit će mi to najdraži trofej u karijeri – iskren je bio Olić.

Svojim je igrama naš napadač posve zaludio Nijemce, pa tako u komentaru sa subotnje utakmice finala kupa dnevnik Augsburger Allgemeine piše:

"Ponovo je postigao gol i bio je nevjerojatno koristan. Ivica Olić ne zna što znači pad forme. Nažalost, Hrvat neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Zašto mu prabaka nije Njemica, naš bi Elf s Olićem bio znatno opasniji!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije