ASTRONOMSKI IZNOSI

Otkrivena Gattusova plaća u Hajduku? Cifra je ogromna, Jakirović navodno zarađuje znatno manje

Graz: Prijateljska utakmica HNK Hajduk - Fenerbahce
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
21.08.2024.
u 17:28

Gatusso je s Bijelima potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a za sada ne briljira na klupi splitskog kluba. Ispao je iz Europe, a u SuperSport HNL-u nakon tri kola drži treću poziciju

U novoj epizodi Senator Podcasta Željko Janković ugostio je Edu Pezzija, legendarnog splitskog novinara i sportskog djelatnika. Pezzi se u dvosatnom razgovoru osvrnuo na neke najvažnije teme vezane za Hajduk, otkrio što mu najviše smeta i s čim će se splitski klub suočiti u bliskoj budućnosti.

Govoreći o rastanku Ivana Perišića s Hajdukom, slavni novinar izrazio je razočaranje što je trener splitskog kluba Gennaro Gattuso javno kritizirao hrvatskog reprezentativca, smatrajući to neprimjerenim za jedan veliki klub. Nehotice je tom prilikom Pezzi otkrio i navodnu plaću talijanskog stručnjaka. "To je nedopustivo. U svakom poslu, obitelji ili tvrtki postoje nesuglasice. Najveća sramota u ovome je što se Hajduk nije snašao jer klub vode ljudi koji se u ovome ne snalaze i imam dojam da bi oni najradije potjerali Gattusa. No, njegov angažman stoji navodno 2.4 milijuna eura, plus pomoćnici. U slučaju otkaza, Hajduk bi mu sve morao platiti", kazao je, među ostalim.

FOTO Schwarzenegger, The Rock, Statham: Ovi slavni glumci bili su sportaši, neki su imali impresivne karijere

Graz: Prijateljska utakmica HNK Hajduk - Fenerbahce
1/12

Ako je vjerovati toj informaciji, to bi značilo da Gattuso zarađuje znatno više od stratega Dinama Sergeja Jakirovića, barem uzmemo li u obzir ono što se ranije pisalo u hrvatskim medijima. Naime, nakon što je Jakirović krajem prošle kalendarske godine bio blizu rastanka s Dinamom, mediji su pisali da mu je zagrebački klub dužan isplatiti otpremninu od šest mjesečnih plaća, odnosno 300.000 eura, a s pomoćnicima bi to bilo oko pola milijuna eura. Jednostavnom računicom da se zaključiti da je Jakirovićeva godišnja plaća u Dinamu oko 600.000 eura.

Podsjetimo, Gatusso je s Bijelima potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a za sada ne briljira na klupi splitskog kluba. Ispao je iz Europe, a u SuperSport HNL-u nakon tri kola drži treću poziciju. Kao trener Gatusso je posljednji angažman, ne računajući Hajduk, imao vodeći francuskog velikana Olympique Marseille, s čije klupe je otišao u veljači ove godine. U Španjolskoj je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise. SuperSport HNL je sedma po redu liga u kojoj obnaša funkciju glavnog trenera, a Hajduk njegov deveti klub.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Graz: Prijateljska utakmica HNK Hajduk - Fenerbahce
1/13

Komentara 19

DE
Dex
17:45 21.08.2024.

zeznuli su se .. nema više Sanadera da im oprosti dugove

Avatar Zgubider..
Zgubider..
20:23 21.08.2024.

"...Otkrivena Gattusova plaća u Hajduku? Cifra je ogromna, Jakirović navodno zarađuje znatno manje..."___Pa Hajduk "ima" para :-)))...

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
22:28 21.08.2024.

Koliko je to japanki i jogurta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije