Bivši hrvatski izbornik idućeg tjedna opet u Tirani gdje ga nastoje po svaku cijenu zadržati

Otto Barić: Moj ostanak želi cijela Albanija

baric-txt.jpg
import
20.10.2007.
u 18:37

Proslavljeni hrvatski stručnjak Otto Barić danas leti u Beč, gdje će u udarnom terminu gostovati u emisiji tv kuće Premiere. Jedna od tema bit će bečki derbi Austria - Rapid, a Austrijance će zanimati i Ottovo mišljenje o njihovoj reprezentaciji.

– Austrijanci mi plaćaju zrakoplovnu kartu, a imam i gažu za tu emisiju – kaže Otto.

– Znam da je skupina novinara postavila pitanje povjerenja izborniku Hickersbergeru, no ja tu više nemam ambicija. On je moj prijatelj i ja sam mu želio pomoći, jer je imao niz od 9 utakmica bez pobjede. Ali, sada je pobijedio Bjelokosnu Obalu i umirio javnost.

Barić nikada ne miruje. Tek što se vratio iz Tirane, opet mora natrag. Albanci ga žele po svaku cijenu zadržati.

– Na utakmici s Bugarima izvjesili su 15-metarski transparent “Otto = Albanija”. I novinari, i navijači, i vodstvo Saveza žele moj ostanak. To je velik pritisak i znam da me sljedećeg petka čekaju teški razgovori.

S Dinamom ste se već dogovorili, već za njih i radite?

– Nisam ništa potpisao, imamo usmeni dogovor i moja je želja vratiti se.

U Dinamu biste bolje zaradili?

– Ne, ali novac mi više ne igra nikakvu ulogu. Pa od Dinama prije tri godine nisam uzeo ni centa. A u Albaniji nisu sve stvari štimale; da sam imao 30 posto jaču logistiku Saveza, još bismo bolje prošli.

Mnogo se priča o mladom Albancu Hyki. Dolazi li u Dinamo?

– Moja je želja da dođe, pa da, poput Modrića u njegovim godinama, ode na posudbu u Inter. I on želi doći, ali tu se pitaju njegov klub, Tirana, i još više njegov menadžer.

Hoće li se hrvatska reprezentacija plasirati na EP?

– Hoće, jer ima sjajnu atmosferu i odlično je vođena. Makedonija? Vlatko Marković je preiskusan da bi ga u ovakvoj situaciji mogli iznenaditi neki faktori “sa strane”, a i Hrvatska je bolja od Makedonije. U Skoplju bi Hrvatska morala osigurati Euro, jer ako se to ne dogodi, Englezi u posljednjem kolu ništa ne bi prepustili slučaju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije