Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAŠ MALI'

Ovacije redateljici za 52 minute čiste emocije: Održana premijera dokumentarca o Draženu Petroviću

Šibenik: Promocija dokumentarnog filma "Naš mali" o Draženu Petroviću
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/22
11.06.2023.
u 08:05

Ovo nije film o brojkama odnosno koševima i trofejima nego o Draženu Petroviću kao sportašu koji jest bio visok rastom ali i velik ljudskošću pa zato i uspijeva pobijediti zaborav

Na Baroneu, jednoj od četiri šibenske tvrđave, održana je premijera dokumentarnog filma "Naš mali" posvećenog nezaboravnom Draženu Petroviću. Prilično emotivne 52 minute ispraćene su dugotrajnim pljeskom što je značilo i kompliment za redateljicu Ivanu Guberinu i njenog koscenarista dr. sc. Ivice Poljička.

A premijeri ovog hvale vrijednog dokumentarističkog djela prisustvovali su potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, potpredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Željko Jerkov, ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja Danira Nakić Bilić ali i šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je u uvodnom slovu naglasio:

Šibenik: Promocija dokumentarnog filma "Naš mali" o Draženu Petroviću
1/24

- Znam koliko je muke i truda Ivana uložila da bismo večeras, s ovim razlogom, bili ovdje na Baroneu. Ako nije primjereno reći uživajte, reći ću vam da s pažnjom pogledate film.

 

I pogledali smo s pažnjom i doživjeli snažnu navijačku emociju, a nju su prenijeli Laki, Rambo, Zeko i Murgaš. I oni su dodatna vrijednost ovog uratka na temu sportskog heroja o kojem je već toliko toga rečeno i napisano da je svaki novi projekt na tu temu nemali izazov.

10.06.2023., Sibenik - Na tvrdjavi Barone odrzana je promocija dokumentarnog filma "Nas mali" o Drazenu Petrovicu u koprodukciji Vecernjeg lista. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon ovacija, redateljica se zahvalila mnogima pa tako koscenaristu Ivici Poljičku, autoru glazbe, pijanistu, Mateju Meštroviću, montažeru Tomislavu Rupiću, navijačima Šibenke iz Draženova vremena, Draženovoj mami Biserki pa tako i Večernjem listu (i glavnom uredniku Draženu Klariću) koji je koproducent filma.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon projekcije redateljicu Ivanu Guberinu, inače šibensku učiteljicu, okružili su njeni osmoškolci i ta gesta joj je bila jednako srcu draga kao i onaj dugotrajni pljesak nazočnih. A zavrijedila ga je za vrijedan doprinos tome da se Draženovo nasljeđe otrgne zaboravu. Ponajprije ono ljudsko jer ovo ionako nije film o brojkama odnosno koševima i trofejima nego o sportašu koji je bio visok rastom i velik ljudskošću pa zato i uspijeva pobijediti zaborav. Uostalom, ne kaže se zalud i onoj baladi posthumno posvećenoj Draženu "svoju si dobrotu ostavio svima, nekoj novoj dici igru s Baldekina".

>> VIDEO Mural u Karlovcu posvećen preranom odlasku Dražena Petrovića, jednog od najvećih europskih košarkaša

Komentara 6

KE
kentie
23:45 20.08.2023.

Novo vrijeme, upravo sve ovo je Dražen i više nego zaslužio...nekako tiho je prošla 30-godišnjica njegove pogibije, nije nikako u redu da se u dvorani Cibone nije održala prigodna Akademija..ali svaka čast Šibeniku, gradu svjetlosti, on svog velikana nije zaoboravio, i čestitke svima...i kad ovo sve čitam što su mu njegovi Šibenčani učinili u njegov spomen pucaju me emocije i nakon tolikih godina...

KE
kentie
23:40 20.08.2023.

Zagabria, nemoj tako zajedljivo pričati o čovjeku i najgenijalnijem košarkašu Evrope svih vremena..uostalom na travnjaku u Lausanni u sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora stoji kip Dražen u njegovom karakterističnom košarkaškom koraku...a takav spomen malo koji sportaš dobiva...bio je i ostao genijalacc za sva vremena...usput čovjek je položio dvije godine na Pravnom fakultetu hej...osobno sam ga znao i upoznao na Eurobasketu 1989 AD i nedam nikome da mu se ruga i blati ga, jer bio je i ostao jednostavan i pristupačan čovjek...na spomen njegova imena puknu me emocije...bio sam svjedok njegovih igara, osobito njegove supersonične igre protiv PArtizana u play offu, kada je Cibona napuhanom Partizanu u I. poluvremenu ubacila na subotnjoj utakmici nestvarnih 70 koševa, a taj tjedan u utorak su u Grčkoj postali klupski prvaci Jevrope i tulumarili su u slavu i spomen tog uspjeha pa skoro sve do subotnje tekme play offa..ali tada se uprizorio i dogodio supersonic Dražen Petrović...i tada lepi Aca Đorđe Đorđević, zalizani u stilu Gatsbyja samo je nemoćno promatrao nezadržive juriše Dražena i ekipe...qe belle tempi....

ZA
zagabria5
08:42 11.06.2023.

Stvarno je više dosta te priče. Momak je volio košarku i od toga dobro zarađivao. Zar nemamo pametnijih i važnijih tema, npr kako da narod živi bolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije