NHL doigravanje

Ovečkin bez šuta, Capitalsi bez pobjede

Aleksandr Ovečkin
Reuters
16.04.2010.
u 09:48

Da se Aleksandra Ovečkina, najboljeg igrača NHL lige u dvjema prethodnim sezonama, ipak može zaustaviti, itekako su dokazali hokejaši Montreal Canadiensa.

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja na Istoku Canadiensi su u Washingtonu slavili pobjedu 3-2 zahvaljujući golu Čeha Tomaša Plekaneca u 14. minuti 20-minutnog produžetka (penali se u doigravanju ne raspucavaju).

Slovački golman gostiju Jaroslav Halak obranio je 45 udaraca Washingtonovim igračima, od kojih niti jedan nije bio Ovečkinov. Najubojitiji napadač lige, poznat po tome da prosječno po utakmici puca na gol suparničkih vratara više od bilo kojeg drugog igrača, u 26.5 minuta provedenih na ledu nije uspio uputiti niti jedan udarac na gol Slovaka.

Najuvjerljivija momčad lige po iskorištenosti igrača više nije Halaku u prvoj utakmici uspjela zabiti niti jednom iz četiriju takvih situacija. Jose Theodore, golman Montreala, obranio je 35 udaraca.

Sa po 1-0 u serijama također su poveli Buffalo (2-1 kod kuće protiv Bostona) i Vancouver (3-2 kod kuće protiv Los Angelesa nakon produžetka).

Buffalo su do pobjede vodili golman Ryan Miller, MVP olimpijskog turnira u Vancouveru, s 38 obrana i Craig Rivet, koji je zabio pobjednički gol šest minuta prije kraja druge trećine. Samo u drugoj trećini Miller je zaustavio 23 udarca Bostonovih igrača.

Vancouver Canucksi su u olimpijskom gradu porazili Kingse iz LA-a golom Šveđanina Mikaela Samuelssona u devetoj minuti produžetka.

NHL doigravanje, četvrtfinale, Istočna konferencija:

Washington (1) – Montreal (8) 2-3, produžetak

Montreal vodi 1-0 u seriji

Buffalo (3) – Boston (6) 2-1

Buffalo vodi 1-0 u seriji

Zapadna konferencija:

Vancouver (3) – Los Angeles (6) 3-2, produžetak

Vancouver vodi 1-0 u seriji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije