Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOŽE SRUŠITI REKORD

Ovime se samo rijetki mogu pohvaliti: Hoće li Modrić nastaviti veliku tradiciju hrvatskog nogometa?

Liverpool v Real Madrid - UEFA Champions League - Final - Stade de France
Foto: Sportimage
1/2
08.05.2024.
u 13:45

Ode li Real do kraja Modrić i Dani Carvajal izjednačit će se s Pacom Gentom kao igrači s najviše naslova europskog prvaka, njih 6

Prođe li danas Real Madrid momčad Bayerna u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka hrvatska će 13. godinu zaredom imati predstavnika u finalu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Nevjerojatan je to niz koji je još 2012. započeo Ivica Olić kada je s Bayernom izgubio od Chelseaja nakon udaraca s bijele točke. Od tada Luka Modrić nastupio je u pet različitih finala, Mateo Kovačić u četiri, Dejan Lovren i Mario Mandžukić u dva, a po jednom su Hrvatsku predstavljali Ivica Olić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Ukupno je u finalu najelitnijeg klupskog natjecanja nastupilo 19 Hrvata, a čak 11 ih je osvojilo naslov prvaka Europe. Osim već spomenutih sudionici finala bili su i Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Dario Šimić, Igor Tudor, Boris Živković, Marko Babić, Jurica Vranješ, Dado Pršo, Igor Bišćan i Danijel Pranjić.

Prvi Hrvat koji je u finalu nastupio pod hrvatskom zastavom bio je legendarni Robert Prosinečki s Crvenom Zvezdom 1991, a jedini koji je uspio zabiti u finalu je ujedno i naš najbolji strijelac u ovom natjecanju Mario Mandžukić koji je igrajući za Dinamo, Bayern, Atletico Madrid i Juventus zabio 28 golova u Ligi prvaka.

Inače, prošlogodišnjim porazom Brozovićevog Intera prekinuo je još jedan impresivan niz, do tada je bar jedan Hrvat bio u pobjedničkoj momčadi Lige prvaka 10 godina za redom.

Dodajmo kako Luka Modrić može izjednačiti još jedan impresivan rekord. Ode li Real do kraja Modrić i Dani Carvajal izjednačit će se s Pacom Gentom kao igrači s najviše naslova europskog prvaka, njih 6.

Komentara 1

SU
sustain
17:58 08.05.2024.

U finalu UCL 2015 Ivan Rakitic je zabio igrajuci za Barcelonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije