DOBIO NOVI TJEDAN

Ovo su ključne utakmice za Jakirovića. Njegovi pobornici više nisu sigurni da drži uzde svlačionice Dinama

storyeditor/2024-01-27/PXL_270124_109185145.jpg
Nel Pavletić/Pixsell
29.01.2024.
u 07:00

U Puli nismo vidjeli ono što je najavljivao Sergej Jakirović, nije to bio goropadan Dinamo, Dinamo koji juriša i napada iz svih oružja, prije je to bio Dinamo iz jeseni, kada je igrao strpljivo, imao značajan posjed, ali iz tog posjeda nije stvarao prilike. Nije ih stvorio ni u Puli, pogodak je stigao suradnjom plavih bekova – Ristovski je ubacio s desne strane, a na drugoj vratnici Perković je lijepo skočio i poentirao za važnu pobjedu.

Jedino važno za Dinamo bilo je donijeti tri boda iz Pule, plavi su taj cilj ostvarili minimalnom pobjedom (1:0), no to ponovno nije bila igra nakon koje bi se trebala čuti pjesma iz plavog autobusa. Mogu slaviti Maura Perkovića, 20-godišnjaka kojeg su kupili za dva milijuna eura upravo iz Istre i koji je neko vrijeme bio u drugom planu, no u posljednje vrijeme zaradio je svoje mjesto u momčadi. Doduše, na poziciji lijevog beka iako mu je primarnija pozicija stopera. No dečko je marljivo radio i već drugi put postao strijelac baš protiv Istre.

GALERIJA Dinamo teškom mukom pobijedio Istru

storyeditor/2024-01-27/PXL_270124_109185145.jpg
1/22

Sad već ima 23 nastupa i sa svojih 20 godina nesumnjivo je perspektivan igrač plavih. Kad se spremi Ogiwara i pokaže li Japanac da je bolji na toj poziciji, Peković lako može kandidirati za stopersku poziciju. Lijevi stoper iskusni je Theophile koji je protiv Lokomotive odigrao jako dobro iako su plavi primili tri pogotka, no u Puli je gotovo prosuo pobjedu Dinama pogreškom u zadnjim sekundama. Uz to, ozlijeđeni su Perić i Šutalo i Perković bi lako mogao na stopersku poziciju, u paru s Morenom Živkovićem.

Jakir dobio novi tjedan

U Puli nismo vidjeli ono što je najavljivao Sergej Jakirović, nije to bio goropadan Dinamo, Dinamo koji juriša i napada iz svih oružja, prije je to bio Dinamo iz jeseni, kada je igrao strpljivo, imao značajan posjed, ali iz tog posjeda nije stvarao prilike. Nije ih stvorio ni u Puli, pogodak je stigao suradnjom plavih bekova – Ristovski je ubacio s desne strane, a na drugoj vratnici Perković je lijepo skočio i poentirao za važnu pobjedu. Sergej Jakirović tako je zadržao svoj posao iako je i sam svjestan da će ga imati samo do utakmice s Goricom, pa ako to preživi, onda ponovno do Lokomotive, pa Varaždina, Rijeke... Svaka će mu biti ključna. To prije jer navodno ni oni koji su bili protiv njegove smjene nakon Lokomotive nisu baš uvjereni da Jakirović doista drži uzde svlačionice i da će na kraju slavljenički ujašiti u kraj sezone.

VEZANI ČLANCI:

U odnosu na utakmicu s Lokomotivom, nakon koje je najavio da će biti promjena u momčadi, trener Dinama nije se odlučio za velike promjene, prisilno je zbog kartona izostao Mišić, a ušao Sučić i odigrao solidno. No odlučio je na klupi ostaviti Martina Baturinu koji je dobio zadnjih 20-ak minuta. I bio je to dobar potez jer u posljednje vrijeme Baturina ne igra dobro i pravi Martin nedostaje Dinamu, nedostaje njegov pravi potez, asistencija, razigravanje suigrača i možda je i dobro da s klupe vidi pokoju utakmicu, možda lakše uoči što treba raditi pa se vrati u formu.

Jakirović tu mora uložiti svoj trud, pronaći put kojim bi Baturinu vratio u tu željenu formu, talent koji nedvojbeno ima u posljednje vrijeme ne dolazi do izražaja, tako plemeniti igrač potreban je svakoj momčadi, a Baturina je biser našeg nogometa i ne smijemo ga izgubiti. Svojim odličnim igrama zasluženo je došao i do poziva izbornika Zlatka Dalića, no sad hitno mora popraviti svoja izdanja da bi taj poziv ponovno zaslužio. U ovom trenutku daleko je od toga. Sad je sve na njemu i Jakiroviću da vrate na teren pravog Baturinu.

Bjelica je slao i na tribinu

Kad je ušao u 64. minuti susreta u Puli, vidjela se kod njega želja i možda je boravak na klupi već pokazao određene rezultate pa ćemo već protiv Gorice gledati pravog Baturinu. I ne treba ga ljutiti ta klupa, nema igrača koji nije ušao u lošu seriju pa završio na klupi. Bilo je i onih koji su znali završiti na tribini iako su velike zvijezde, eto tako je kod Bjelice i Bruno Petković bio na tribini, a onda je kod Bjelice postao najbolji igrač Dinama. Kao i Baturina, Petković u ove dvije utakmice nastavka sezone nije igrao dobro, u Puli je za nijansu bio bolji nego protiv lokosa kad je pogubio niz lopti u pokušaju svojih minijatura, kad je više gestikulirao negoli se našao pred suparničkim vratima.

VEZANI ČLANCI:

Jasno je da najviše kritiziramo one najbolje, jer pokazali su koliko su kvalitetni i kad ne daju ni blizu očekivanog, jasno je da su oni prvi na udaru. No, nisu ni ostali plavi igrači u nekakvim izdanjima da bi ih se hvalilo. Protiv Lokomotive bilo je očajno, protiv Istre ne puno bolje iako je upisana ta važna pobjeda. No, bodovi su ti koji se pamte, nastave li plavi niz protiv Gorice, Lokomotive i Varaždina, nanižu li četiri pobjede do derbija s Rijekom, napravit će veliki posao, a morala bi im i forma rasti, morali bismo konačno vidjeti i taj Jakirovićev rukopis. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
21:40 29.01.2024.

A bitno da Karlogan ima kontrolu u svlačionici...

EJ
ejStef
09:54 29.01.2024.

Da je mogao, već bi Jakirović stavio svoj potpis na igru Dinama. Ovo nisu igrači koji mogu, zapravo žele, igrati na način koji Jakirović preferira. Osnovno je da nema brze tranzicije, ako pogledate bilo koju utakmicu, ako su igrači u obrani, jedno od krila dođe do lopte i krene u protunapad, uglavnom ostane sam i mora čekati da se bilo tko priključi... Kada je to bio Oršić, on je znao sam završiti kontru, a danas ako pogledate, situacija je takva da krilo ne može preći igrača i onda kvalitetno pucati po golu (ili se ne usudi)... Nisu dovedena pojačanja, a prodano je sve što valja. Zimski prijelazni rok je još gori od ljetnog. Situaciju u Dinamu najbolje je pokazala scena u loži protiv Lokomotive; Dinamo gubi, izgleda katastrofalno, a Vlatka se smije i popravlja dekicu Braišiću... Dinamova uprava je postala gomila nesposobnih i pohlepnih, bez struke i vizije, a BBB i mediji to svesrdno podržavaju, to su željeli. Pa sad imaju, pad je neminovan i dna tu nema, ovakvi ljudi uvijek mogu kopati dublje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije