Varaždinci na putu osipanja zlatne generacije

Palmarsson trenira s Kielom, Huđ s Ivancem

'sport, 09.02.2009., varazdin, rukometni klub varteks di caprio, vedran hud Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
11.02.2010.
u 10:53

Besparica i kaotičnost zahvatili su rukometni klub Varteks Di Caprio. Nakon što je klub na kraju jesenskog dijela sezone treneru Vladimiru Canjugi, zlatnom izborniku juniorske reprezentacije Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Tunisu, uručio otkaz, nezadovoljan rezultatima(!), iako su krojači bili na drugom mjestu tablice, Varaždinci su proljetni nastavak dočekali dodatno oslabljeni.

Damir Batinović, Slaven Brdar i Nikola Špelić napustili su redove krojača. No, ni to nije bilo dovoljno. Zbog neisplate plaća, hranarina i stipendija sve veći broj igrača otkazuje poslušnost.

Jedan od njih je i Vedran Huđ. Talentirani mladi Ivančanin na SP-u u Tunisu ponio je i laskavu titulu najboljeg srednjeg vanjskog igrača, što mu je donijelo i usporedbe s Balićem. I dok Vedran Huđ trenira u rodnom Ivancu, Varteks DC sprema se za njegovu suspenziju.

– Nije korektan potez s njegove strane. I drugim smo igračima dužni, pa i dalje treniraju – rekao nam je direktor kluba Rajko Roža.

No, njegova izjava teško drži vodu. Ostali igrači treniraju, samo što, umjesto da se vježba rukomet, već dulje vrijeme na treninzima igra – nogomet!

Huđ je titulom najboljeg srednjeg vanjskog na juniorskom SP-u skrenuo veliku pozornost na sebe. Svojim igrama u mali je džep strpao Islanđanina Arona Palmarssona. Taj isti Palmarsson u šest mjeseci dogurao je do prvog srednjeg vanjskog seniorske reprezentacije Islanda, ali i igrača sa zapaženom minutažom u njemačkom Kielu.

Kompletni na Metković

Huđ s druge strane, želeći se dokazati i napredovati, sreću je morao potražiti u - Ivancu. Da nije riječ o svojeglavom potezu pojedinca, potvrđuje i potez mladog vratara Alena Grda, koji je također na treningu uglavnom u Ivancu, a Ledinski i Stepančić, isto tako iz generacije zlatnih juniora, treniraju u Zagrebu.

Unatoč nesuglasicama, trener Tomislav Štmac sutra bi u utakmici protiv Metkovića, u Graberju, u 19 sati, trebao imati sve igrače. Na koga se kladiti? Da se igra nogomet, mogli bismo preporučiti, ali ovako...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije