NOGOMET - 1. HNL

Papak presudio Zagrebu

19.11.2001.
u 00:00

* Ozljedama opterećeni Zagreb nije našao način kako izvući bodove. Bijeli su u prvom poluvremenu stvorili nekoliko prigoda, ali je odlično branio Turina, Kamenu Ingradu posuđen iz Dinama. U nastavak su zagrebaši ušli nesigurno, a domaćin čvrsto

VELIKA - Hajduk je izgubio u Koprivnici, Rijeka u Sigetu, a evo, pao je i vodeći Zagreb. Kamen Ingrad na svom je terenu u Velikoj pobijedio pjesnike s 1:0. Svi oni koji su predviđali da će Zagreb ubrzo izgubiti, da će popucati fascinantna nepobjedivost momčadi iz Kranjčeviće, pogodili su, i to na travnjaku na kojem su se najmanje mogli nadati, kod Kamena Ingrada, momčadi učvršćene pri dnu ljestvice. Ivo Papak ušao je u igru u 80. minuti, dvije minute nakon toga postigao je pogodak koji će vjerojatno u karijeri najdulje pamtiti. Pogodak za drugu ovosezonsku domaću pobjedu Veličana, i to protiv jesenskoga prvaka. Prva je bila protiv Dinama.

Stvarno, Kamen Ingrad jedna je od nesvakidašnjih priča ne samo hrvatskog nogometa. U Velikoj je klub svake godine ulazio u viši rang natjecanja, ove godine izgrađen je ovdje novi prekrasan stadion, a jesen koja je bila slabija od planirane, jer momčad je daleko od prvoligaškog ostanka, ipak će se pamtiti po dvije prekrasne pobjede. Svi su iz Velike odnosili barem bod, svi osim "velikog" Dinama i vodeće momčadi prvenstva Zagreba.

Ozljedama opterećeni Zagreb nije našao način kako izvući bodove. Bijeli su dominirali većim dijelom utakmice, u prvom poluvremenu stvorili su i nekoliko lijepih prigoda, ali je odlično branio domaći vratar Turina, Kamenu Ingradu posuđen iz Dinama. U nastavak su zagrebaši ušli nesigurno, a domaćin čvrsto, nastojeći ne izgubiti. I nije izgubio. Štoviše, pobijedio je! Papak je presudio najvećem hitu našeg prvenstva ove jeseni.

T. Ničota, S. Paponja

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije