Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB LIGA Ovaj vikend tri hrvatsko-srpska okršaja

Partizan u Trnskom, Cibona i Split u Srbiji

Foto: Marko Prpić
import
25.10.2008.
u 09:45

Nakon što su njegovi oštrozubi vukovi pobijedili peterostrukog europskog prvaka, trener Cibone Velimir Perasović poželio je malo odmora za svoje ratnike.

Nažalost, iako u NLB ligi euroligaši imaju prednost, Cibonina molba da u Železniku gostuje u nedjelju odbijena je po slovu postojećeg pravilnika.

- Da je Cibona protiv Makabija igrala u Tel Avivu, utakmica bi, bez obzira na televizijske termine, bila prebačena na nedjelju, Ovako se ta utakmica mora igrati u subotu - objašnjava povjerenik NLB lige Josip Bilić.

Mravi na crno-bijele
Između svršetka Cibonine euroligaške utakmice i početka one u NLB ligi proći će nešto više od 43 sata, unutar kojih je i pet sati vožnje autobusom. To je premalo za ozbiljnu pripremu za to teško gostovanje.

- Bit će to i tjelesni i mentalni problem jer je potrošnja u utakmici protiv Telavivaca bila velika. No, momčad smo s dosta iskusnih igrača, pa nam valjda neće biti problem ponovo igrati dobro - ističe Cibonin branič Davor Kus.

Kada smo Ciboninu treneru Velimiru Perasoviću predložili da u Železniku odmori Prkačina, gotovo je graknuo na nas jer najveća opasnost za cibose bit će upravo FMP-ovi centri Labović i Samardžijski.

- Što vam pada na pamet. Mi u NLB ligi imamo omjer 2-2 i treba nam pobjeda.

I dok FMP često igra s visokom postavom pa ima nešto slabiji defenzivni balans, Partizan nema takvih problema. Zapravo, crno-bijeli su poznati kao momčad najčvršće obrane, koju bi u subotu (17.30 sati) u Trnskom mogli osjetiti i zagrebaši, čega je svjestan i strateg mrava Željko Pavličević:

- Partizan je u Carigradu odlično igrao protiv Efes Pilsena, a i počeo je igrati Tripković, a mi upravo s visokim braničima obrambeno, bez Tonija Dijana, možemo imati problema.

Mravi se neće moći baš osloniti niti na prvog razigravača Vladovića koji je pauzirao dva tjedna.

Žuti u Srbiji 0-16
Mravi će se, po običaju, najviše oslanjati na Simona, Dundovića i centra Tomića koji je trenutačno i statistički najbolji igrač lige.

- Tu bih statistiku rado razmijenio za pobjede u prva dva kola - kazao je nesebični Ante.

Nesebičnost će biti i jedan od uvjeta za uspjeh Splićana u beogradskom Pioniru. Žutima će to biti 17. gostovanje u Srbiji, gdje se još nisu osladili pobjedom. Sa zvezdašima su u NLB ligi ukupno igrali 10 puta i samo su jednom pobijedili.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije