SNJEŽANA PEJČIĆ

Pejčić: Ova nova pravila nisu baš normalna

22.02.2009.
u 16:28

Mlada Riječanka Snježana Pejčić još je jednom iznenadila svijet streljaštva. Kada je na Olimpijskim igrama osvojila brončanu medalju bila je to prava senzacija. Kada je ove subote u Pragu osvojila zlatnu medalju u gađanju zračnom puškom bilo je to novo iznenađenje i za nju.

Bolest oduzela treninge
- Ma dobro, ja sam više vjerovala u svoje mogućnosti nego drugi koji su govorili da je Peking bio samo jedan bljesak. Činjenica je da ove godine nisam bila prava. Bila sam bolesna, izostala sam s mnogo treninga, a na međunarodnom natjecanju u Münchenu uoči EP-a osvojila sam 75. mjesto - rekla je Snježana.

A onda je došao Prag. U osnovnom meču 397 pogođenih krugova, još jedan finale za povijest i naslov europske prvakinje.

- Izgleda da moram nastupati samo na velikim natjecanjima. Naime, na posljednjim dvama osvojila sam dvije medalje. Dobro je da sam imala 397 pogođenih krugova jer tko zna kako bih prošla u raspucavanju da sam imala krug manje. To novo pravilo da više ne vrijedi posljednja serija za određivanje redoslijeda nije normalno. Nema nikakve logike. Zbog tog pravila “nastradala” je moja cimerica Suzana Cimbal Špirelaj koja u raspucavanju nije uspjela biti među šest koje su išle u finale - rekla je Snježana.

16 godina čekanja
Snježana je nakon 16 godina osvojila seniorsku medalju u gađanju puškom.

- Kada je Suzana Skoko u Brnu 1993. godine osvojila medalju imala sam 11 godina i streljaštvo mi nije bilo ni u peti - rekla je Snježana.

Upravo u tom Brnu krenula je inicijativa Tomislava Šepeca, tadašnjeg glavnog tajnika Saveza, da se svaka medalja proslavi šampanjcem. Kako smo na tom prvenstvu osvojili 11 medalja, Šepec je umalo bankrotirao.

- Da, napokon je i moja generacija dočekala taj slavljenički pjenušac. Šteta što su Suzana i Sanja (Kovacs op.p.) imale nešto slabiju posljednju seriju jer nam je samo krug nedostajao do ekipnog zlata - zaključila je Snježana Pejčić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije