Hrvatska je već ugostila brojne velikane, od Reala, Milana, Ajaxa, Santosa...

Peleu skandiralo 64.000 navijača u Maksimiru

'belin01_nnn_max_120711'
Foto: ''
1/6
23.07.2011.
u 10:54

Maradona u maksimiru Hrvatska i Argentina igrale su 0:0, a Diego je mjesec dana kasnije bio pozitivan na doping.

Iako za sadašnju Barcelonu kažu da je jedna od najboljih momčadi svih vremena, u Hrvatskoj, a i u Splitu, već je gostovalo mnogo velikih klubova i reprezentacija.

Ronaldo i Kaka u Splitu

Poljud je u četvrtfinalu Lige prvaka 1995. godine ugostio slavnu generaciju Ajaxa koja je te iste sezone u finalu pogotkom Kluiverta u 86. minuti s 1:0 srušila Milan. A bijeli su na Poljudu protiv Rijkaarda, Seedorfa, Litmanena, Overmarsa i braće De Boer odigrali sjajnih 0:0.

Posljednji veliki spektakl na Poljudu bio je u kolovozu 2005. godine, kada je u prijateljskoj utakmici gostovao Brazil. A Splićani su gledali majstorije Ronalda, Kake, Adriana, Robinha, Roberta Carlosa... No, kockasti su i protiv tako jakog selecaa igrali 1:1.

Na Poljudu je u četvrtfinalu Kupa prvaka 1980. gostovao HSV, a 1984. godine u polufinalu Kupa Uefe u Splitu je bio Tottenham, koji je iste sezone osvojio to natjecanje.

Najviše velikih momčadi ipak je gostovalo u Zagrebu. Na travnjaku Maksimira majstorije su izvodila dvojica najboljih nogometaša svih vremena - Pele i Maradona. Slavni Brazilac predvodio je Santos koji je 1969. u Maksimiru igrao prijateljski dvoboj s Dinamom.

Nokaut Reala na Kantridi

Bilo je 1:1, a utakmici je prisustvovalo tada rekordnih 64.000 gledatelja.

Diego Maradona u Maksimiru je igrao 1994. godine, kada su vatreni gaučima bili sparing-partneri uoči SP-a u SAD-u. Maradona, Simeone, Batistuta, Caniggia, Redondo, Goichoechea ipak nisu slomili otpor vatrenih, završilo je bez pogodaka. A Maradona je samo mjesec dana kasnije pao na dopinškom testu za vrijeme SP-a u SAD-u.

U Maksimiru je 1999. gostovao i tada europski prvak Manchester United. Giggs, Beckham, Keane bili su prejaki (2:1).

Kantrida je pak 1985. u Kupu Uefe ugostila madridski Real, a pred 26.000 navijača Rijeka je slavila 3:1.

Komentara 5

KL
klubuhb1
11:53 23.07.2011.

E, sječam se te tekme sa Santosom, bio sam negdje pri vrhu istoka, tribine pune ko šipak, a Pele, pa nije ga se puno vidjelu u prvom poluvremenu a onda je oko 60 minute izveo nešto što i danas pamtim, u onom krugu oko centra primio je loptu okrenut leđima dinamovom golu, izvrtio dvojicu dinamovaca i opalio po golu, nije zabio ali je bilo tak blizu da golman nije ni reagirao. Nije nešto ali to sam zapamtio. Za razliku od danas, već 18 godina nejdem na tekme jer se nema što vidjeti, osim gluposti maminja

TO
Tot
12:45 23.07.2011.

stari isprdak nekaj si pomješal nije ti maminjo 18 godina u Dinamu

FM
Farma Mouse
14:46 23.07.2011.

Maradona, Simeone, Batistuta, Caniggia, Redondo, Goichoechea to sam bil klinac,i padala je kisa,sjecam se sav sam mokar bio :) bio na zapadu dole,i maradona mijenja dres s bobanom ,ispred tudmana tam dole u prijasnjoj lozi starog maksicha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije