Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FED KUP

Pennetta lako donijela Italiji prvi bod

 Flavia Pennetta
AFP
07.11.2009.
u 12:40

Flavija Pennetta donijela je talijanskoj Fed Cup reprezentaciji prvi bod u finalu ovog natjecanja, kojeg Italija protiv SAD-a igra na zemljanjim terenima Reggio Calabrije.

U uvodnom meču finala nije bilo nikakvih problema za jedanaestu tenisačicu na svijetu, koja je slavila sa 6:3, 6:1 protiv Alexe Glatch (132. igračica na WTA ljestvici). Time je Italija uvjerljivo krenula u osvajanje naslova kojem su jako blizu otkada se saznalo da će Amerikanke igrati bez Serene Williams, a predvode ih Melanie Oudin i Alexa Glatch.

Prvi set je Pennetta osvojila sa 6:3 uz dva breaka, dok je u drugi Amerikanka Glatch stratala s oduzetim servisom za 1:0. Odgovor Pennette je bio gromovit - osvojila je šest gemova zaredom za uvjerljivu pobjedu.

Talijanka je imala daleko veći broj izravnih poena (33-14), te je kontrolirala meč od samog početka, u kojem je, inače, osvojila i čak 83 posto poena nakon drugog servisa (20 od 24 poena).

Zanimljivo je da su te dvije tenisačice u karijeri igrale jednom i to ove godine. U pitanju je bila također zemljana podloga i to Grand Slam turnir, Roland Garros. Rezultat je bio čak 6:1, 6:1 za 20-godišnju američku tenisačicu.

U drugom subotnjem meču igraju Francesca Schiavone i Melanie Oudin. 

Fed Cup, finale:

Pennetta - Glatch 6:3, 6:1

Schiavone - Oudin (kasnije)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije