RUKOMET

Perin pogodak za ulazak u Ligu prvaka

27.05.2003.
u 00:00

ZAGREB - Petar Metličić dugo će pamtiti posljednju utakmicu ovogodišnjeg španjolskog prvenstva. Njegov Ademar gostovao je u Pamploni gdje je igrao protiv Portlanda, ovogodišnjeg finalista Lige prvaka. Ulog u utakmici bio je velik - treće mjesto i nastup u Ligi prvaka.

- Njima je odgovarala bilo kakva pobjeda jer su uoči utakmice zaostajali dva boda, a u prvom dijelu sezone pobijedili su nas u Leonu. Tri minute prije završetka vodili smo s 30:28, da bismo onda primili tri uzastopna pogotka. Do kraja je ostalo 20 sekundi. Dobio sam loptu i postigao izjednačujući pogodak četiri sekunde prije kraja - rekao je Pero.

Svojom prvom sezonom u Španjolskoj prilično je zadovoljan.

- Kako ne bih bio, u 30 utakmica postigao sam 120 pogodaka, dakle četiri po utakmici. S obzirom na to da u našoj momčadi nema zvijezda i da igramo prilično kolektivno, to je dobar prosjek. Ovdje ostajem i sljedeće sezone, premda sam imao i atraktivnih ponuda. Dolazi nam Slovenac Zorman koji će nam dobro doći na mjestu organizatora igre.

U Leonu su svi poludjeli za rukometom.

- To je i logično, jer u Leonu nema prvoligaškog nogometa i košarke. Mi u dvorani imamo pet-šest tisuća gledatelja. Kada su važnije utakmice, na gostovanju nas prate dva-tri autobusa. Ma, sviđa mi se grad, sve je prilično opušteno. Moram se pohvaliti da sam dobro naučio i španjolski - istaknuo je Metličić.

- Uskoro se okuplja reprezentacija?

- Jedva čekam, gušt mi je ponovo igrati s dečkima. Nakon zlatne medalje, sad nas svi ozbiljno shvaćaju, pa nam u susretu s Bjelorusijom neće biti lako - zaključio je Metličić

D. Mrvec

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije