DRAGOVOLJAC OSTAJE DRUGOLIGAŠ

Perković: Ovo je bila jedina moguća odluka

NK Hrvatski dragovoljac - NK Zadar
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/4
18.06.2016.
u 16:45

Arbitraža HOO-a ustvrdila je da Dragovoljac ni Božić nikako ne mogu biti odgovorni. Čak i da je igrao za dva kluba prije Dragovoljca (po propisima je to maksimum), ne može klub ili igrač snositi odgovornost ako je igrač uredno registriran

Hrvatski dragovoljac i u sljedećoj će sezoni igrati u drugoj ligi. Naime, Arbitražni sud Hrvatskog olimpijskog odbora odlučio je ukinuti odluku Komisije za žalbe Udruženja klubova Druge HNL te je prihvatio odluku povjerenika za natjecanja koji je utakmicu Rudeša i Hrvatskog dragovoljca registrirao ostvarenim rezultatom, 1:0 pobjedom Sigećana. Ta Komisija prihvatila je žalbu Rudeša koji je tvrdio da Ivan Božić nije imao pravo nastupa jer je već bio registriran za dva kluba u ovoj sezoni.

Nije slučaj kao Gorica

No, Arbitraža HOO-a ustvrdila je da Dragovoljac ni Božić nikako ne mogu biti odgovorni. Čak i da je igrao za dva kluba prije Dragovoljca (po propisima je to maksimum), ne može klub ili igrač snositi odgovornost ako je igrač uredno registriran. A to jest, uveden je i u sustav COMET, stoga je imao pravo nastupa.

U Hrvatskom nogometnom savezu kažu nam da je to vrlo vjerojatno konačna odluka i da Hrvatski dragovoljac ostaje u drugoligaškom društvu, da ovaj slučaj nema veze s onim otprije par godina kada je Gorica dobila slučaj na Arbitraži HOO-a, pa i na redovnom sudu, a ipak nije ušla u prvu ligu.

Kako je sad utakmica registrirana s 1:0, Sigećani s tri boda za pobjedu nad Rudešom preskaču Segestu koja se, na žalost za taj stoljetni klub, seli u treću ligu.

U Sigetu su zadovoljni odlukom.

– Nije to sve predugo trajalo, ali nama je izgledalo kao vječnost. Očekivali smo ovakvu odluku Arbitraže HOO-a, ona i nije mogla biti drukčija, u skladu je sa svim pozitivnim propisima. Mi smo tog igrača prijavili za registraciju, priložili svu dokumentaciju. Ne može biti naša greška ako je netko i pogriješio pri registraciji, Savez ga je registrirao. Neću sad ulaziti u to kako je uopće bilo moguće da Komisija za žalbe donese onakvu odluku i utakmicu s Rudešom registrira s 3:0 za Rudeš – govorio nam je prvi čovjek Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković.

Sad svi žele pomoći

Klub iz Sigeta sada kreće u slaganje momčadi za novu sezonu.

– Sad nam se javljaju naši prijatelji i svi žele pomoći, i oni koji su polako izgubili svaku nadu. Svi nude pomoć za novu sezonu, tako da s optimizmom idemo dalje – dometnuo je sretni Perković čiji je klub ostao u ligi ovom odlukom, ali i zato što Međimurje nije dobilo licenciju za ulazak u drugu ligu.

Komentara 3

DU
Deleted user
10:56 19.06.2016.

Kome to smeta Hrvatski dragovoljac?Zato što se tako zove ili što je iz Zagreba? A kada ga hoćeš dodatno poniziti ,poveżeš ga sa Mamićem !?

PU
Pukovnik10
21:04 18.06.2016.

još jedan dokaz da HNS ne funkcionira,sutra kada bude skandiranje na stadionima svi će biti krivi osim njih.

LA
like_a_boss
17:15 18.06.2016.

I ovdje su uzroci postojanja otpora Mamiću. Ali nema inteligentnih ljudi koji to shvaćaju. Dakle Gorica, klub koji je trebao ući u prvu ligu.. Ali im Mamić nije dao, zbog svojih interesa. Gorica je dobila na sudu HOO-a, dobila je i na hrvatskom sudu !!! Ali unatoč presudama, Zdravko je jači od svih institucija. Epilog : Mamić je još jednom zapjevao "ne može mi niko ništa". A vi svi sljepci se čudite kad dođe do problema...A ovo je samo kap u moru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije