Prva HNL

Perošu su nudili da 2009. kupi naslov: Odbio sam sastanak!

'13.02.2009., Split - Hajdukovci u HNK Split na predstavi Splitski akvarel povodom 98. rodendana Hajduka. Mate Peros i Ante Mise.  Photo: Vanja Zubcic/Vecernji list'
'Vanja Zubcic/Vecernji list'
13.12.2011.
u 09:14

O nepravilnostima u hrvatskom nogometu svi šute, čak i uobičajeno govorljivi Zdravko Mamić nije baš konkretan

Nogometne dužnosnike u Hrvatskoj zahvatio je virus šutnje, svi su svjesni da se svašta događalo i glavno je pitanje ima li njih na snimkama koje USKOK posjeduje. Ali, i što će uhićeni Željko Širić i Stjepan Djedović reći, kako će se postaviti u istrazi.

Primjerice, svi su govorili da Hajduk može za 30 tisuća kuna kupiti prvenstvo 2009. godine, ono kad je trener bio Ante Miše. Hajduk je bio prvi na tablici, a kao ključna utakmica nametala se ona s Osijekom.

Momci iz Gradskog vrta navodno nisu šest mjeseci primili plaću, pa je tadašnjem Hajdukovu predsjedniku Mati Perošu rečeno da se ta utakmica može lako riješiti. No, Peroš je odlučno odmahnuo glavom, nije želio sudjelovati u bilo kakvim nečasnim radnjama.

Epilog se zna, Hajduk je izgubio u Osijeku, nekoliko sati kasnije Dinamo je u Vinkovcima spektakularnim preokretom došao do pobjede 4:3. Peroš je u Španjolskoj, SMS-om nam je poslao svoj komentar, odnosno izjavu na pitanje li mu bilo nuđeno da kupi tadašnje prvenstvo.

– Mi smo odbili uopće bilo kakav sastanak, razgovor ili dogovore na tu temu, i to se znalo. Nikada nije došlo do bilo kakvog konkretnog razgovora na tu temu – poručio je Peroš ne želeći ulaziti u pojedinosti.

>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Ključne riječi

Komentara 29

NI
nisde
09:27 13.12.2011.

Vi novinari iz večernjeg lista ste stvarno iskvarena ljudska rasa.

LU
luanti
09:37 13.12.2011.

o Ozrene idiote lijep ti je Mamić jučer rekao da im je USKOK rekao da moraju svi šutiti i bez izjava ali ti samo kuvaš

JO
jolly
09:22 13.12.2011.

Ispada da Hajduk ne može ni Osijek pobjediti bez pomoći sudaca ili potkupljivanja igrača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije