Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 212
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Junaci

Pet izgubljenih bodova nije razlog za paniku u Dinamu, ali poziva na ozbiljan oprez

Dinamo i Gorica sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
07.08.2023.
u 07:00

Nije ovo prvi put da je Dinamo na startu prvenstva krenuo loše, prijašnjih je godina bez problema sve nadoknadio i na kraju slavio naslov, ali plavima sigurno nije ugodno što su loše startali jer znaju da će cijelu jesen igrati i u Europi

Poraz od Hajduka u Maksimiru na startu prvenstva te sad 0:0 s Goricom na istom terenu izazvali su kod dijela Dinamovih navijača ogorčenje. Već "proklinju" Igora Bišćana i Darija Šimića, glavnog trenera i čovjeka zaduženog za sportski sektor plavih. Istina, takvi rezultati nisu očekivani, pogotovo ne u Dinamu. Što je i normalno za klub koji je godinama dominantan u ligi, koji ima daleko najskuplju momčad, takav klub ne može biti zadovoljan kad u tri utakmice osvoji samo četiri boda, manje nego što ih je propustio osvojiti (pet).

No, bez obzira na kritike i otrovne strelice koje se ispaljuju prema plavima, u Maksimiru ne bi smjelo biti panike, zna se da je prvenstvo maraton, da je ovo tek početak utrke, da su odigrana samo tri kola i da ih je još 33 pred plavima za nadoknadu izgubljenog. Uz to, Dinamo dosad uopće nije igrao loše. Svladao je Hajduk u Superkupu, potom je s bijelima igrao jako dobro u Maksimiru i nakon dvije individualne pogreške izgubio umjesto da je uvjerljivo pobijedio. Potom je s ukupnih 6:0 preskočio najvažniju prepreku na europskom putu i preko Astane s dvije pobjede osigurao europsku jesen. Uvjerljivo je nadvisio i Istru s kojom je u prošlom prvenstvu imao puno problema i gubio bodove.

GALERIJA Dinamo na Maksimiru nije uspio zabiti gol Gorici

Dinamo i Gorica sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a
1/12

Istina, u utakmici s Goricom plavi nisu igrali dobro, osim u završnici kada su napali svim snagama shvaćajući da im vrijeme curi i da još nisu postigli pogodak. No, tada je već bilo kasno. Nerijetko se događa da se lošom igrom na početku utakmice igrači "zamjere lopti" pa brojne prilike i udarci odlaze pokraj vratnica ili suparnički vratar sve obrani kao što je to u subotu navečer napravio Ivan Banić.

Bišćan je spomenuo sve te utakmice i putovanja plavih i moguće je, kako se to kaže, da su im noge bile teške pa zato nisu igrali kako treba, jurišnički, već mlitavo, bez energije i ideje. Razigrali su se tek kad ih je oblio znoj, u završnici susreta, odnosno kad je u igru ušao Luka Ivanušec.

Utakmica s Goricom bila je drukčija od svih dosadašnjih baš zbog loše igre plavih na početku. U svim dosadašnjim susretima plavi su od početka stiskali suparnika, nisu mu dali da diše i tako su dolazili do prednosti. Da bi onda u drugoj polovici drugog poluvremena igrački padali, pa su im suparnici uspjeli prijetiti, a Hajduk je uspio i preokrenuti rezultat. Goricu plavi nisu pritisnuli, a uz to su sjajno posloženom i organiziranom suparniku dopustili da dolazi u prilike iz kojih je mogao poentirati i još više otežati život domaćinu.

VEZANI ČLANCI:

Bišćan treba sve dobro analizirati i vidjeti zašto su plavi u prijašnjim utakmicama igrački padali, a sad su igrali loše iako je uveo dosta osvježenja. Ne može se sve temeljiti na Ivanušecu, pogotovu ako Baturina igra lošije.

Dakle, u prvenstvu ima dovoljno vremena za popravni i panika nije potrebna niti bi je trebalo biti. Uostalom, plavi su već dvaput imali takav početni bodovni učinak u prve tri utakmice, pa su u tim sezonoma, 2010./11. i 2021./22. prilično uvjerljivo osvojili naslov prvaka, u prvom slučaju sa 17 bodova više od drugog Hajduka, a u drugom sa sedam bodova više od bijelih.

Ali, oprez nikada nije suvišan, tim više što će plavi uskoro ostati bez dijela stožernih igrača (Ivanušec, Livaković, Šutalo, Petković), a oni koji su došli ili su na putu prema Maksimiru tek trebaju pokazati da će biti pojačanja. Na Bišćanu je da oprez ne preraste u paniku, iako se sad mora fokusirati na AEK u borbi za Ligu prvaka.

VIDEO Otkrivanje panoa hrvatskim kapetanima

Komentara 23

KO
komšikanac
07:24 07.08.2023.

Dinamo je titulu prodao već prije prve utakmice nedovođenjem potrebnih pojačanja i lošim izborom trenera! Rijeka, Hajduk i Osijek su se jako pojačali, doveli odlične trenere, a Dinamo je doveo Biščana umjesto Jakirovića i sad imamo što imamo! Kad uz to dodamo da pojačanja praktički nema, a da se očekuje odlazak tj. rasprodaja ispod cijene 4 najbolja igrača (Livi, Luka, Petko, Šutalo) jasno je da je titula već izgubljena jer tkogod da dođe, čak i da bude pravo pojačanje, trebat će mjeseci da se uigraju s ostatkom ekipe koja će ostati bez najboljih igrača i to u situaciji u kojoj za hajdukom i ostalima već zaostaju 5 bodova u samo 3 utakmice!!!!!!!!!! "Čestitke" Šimiću i Bišćanu, uspjeli su u svega 4 mjeseca uništiti Dinamo stvaran 15 godina! Očekuje nas borba za 3.mjesto i konferencijsku ligu nagodine..."Bravo" momci!

AM
ametist
07:51 07.08.2023.

onaj Bernauer nema pojma i na razini je prosjeka HNL-a! Mladi HR reprezentativac Perković ne igra kako bi Bernauer igrao i opravdao promašenu transfernu politiku! puštanje Petkovića za pišljivih 5 mil.eura ili Ivanušeca za manje od 15-20 mil.eura pokazuje da ova uprava pojma nema! potrošit će te novce (+prodaja Šutala i dodaci od Gvardiola) rasprodajom srebrnine koja im je ostala od vrhunskih mamićevih transfera, a onda bojim se da slijedi financijski krah nakon rezultatskog koji je već počeo!

Avatar mrIvan
mrIvan
07:16 07.08.2023.

Već je malo kasno za oprez. Dinamo će ostati bez najboljih, dovedeni nisu ni blizu toj razini. Oprez je potreban jer sportski dio uprave nije na razini potrebnoj da ovaj klub bude najbolji. Za trenera se još ne zna ali je vjerojatnije da nije dovoljno dobar nego da jest. Zato je kasno - jer perspektiva nije ništa bolja od sadašnjeg stanja a ono je tragikomično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije