BRAVO!

Nova velika pobjeda Ane Konjuh: Stigla na korak do US Opena

Ana Konjuh ispala u drugom kolu Dohe
Foto: yangyuanyong/XINHUA
1/3
21.08.2024.
u 20:36

Ovo je bio tek sedmi Anin meč u ovoj godini i njena četvrta pobjeda

Hrvatska 26-godišnja teniska reprezentativka Ana Konjuh (WTA - 1107.) pobijedila je u drugom kolu kvalifikacija za US Open 22-godišnju Argentinku Juliju Rieru (WTA - 121.) sa 6-3, 1-6, 6-3 i tako došla na korak do glavnog turnira. Ovo je bio tek sedmi Anin meč u ovoj godini i njena četvrta pobjeda. U prvom setu je dvaput oduzela servis suparnici, a kod vodstva 4-3 spasila dvije 'break'-lopte. U drugom setu je Konjuh loše servirala pa nijednom nije uspjela osvojiti gem kad je bila na početnom udarcu.

Dubrovčanka je meč prelomila u šestom i sedmom gemu odlučujućeg seta. Prvo je spasila tri prilike za 'break' koje je imala Riera, a onda joj oduzela servis za vodstvo 4-3. Osvajanjem i sljedeća dva gema Konjuh je došla do pobjede koja ju je dovela do zadnjeg kola kvalifikacija za turnir na kojem je 2016. plasmanom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji seniorski Grand Slam rezultat, a u New Yorku je bila i pobjednica u juniorskoj konkurenciji (2013.).

Konjuh će za plasman u glavni ždrijeb igrati protiv pobjednice dvoboja Japanke Mai Hontame (WTA - 110.) i Australke Destanee Aive (WTA - 180.). Tijekom večeri za plasman u treće kolo kvalifikacija borit će se još dvije hrvatske predstavnice. Lea Bošković (WTA - 167.) za suparnicu u drugom kolu ima francusku predstavnicu Selenu Janičijević (WTA - 160.), a Lucija Ćirić Bagarić (WTA - 175.) će igrati protiv francuske tenisačice Jessike Ponchet (WTA - 143.).   

U konkurenciji tenisača do trećeg kola kvalifikacija pokušat će doći Borna Gojo (ATP - 203.), čiji je suparnik Kinez Bu Yunchaokete (ATP - 123.), i Duje Ajduković (ATP - 135.), koji će igrati protiv srbijanskog reprezentativca Hamada Međedovića (ATP - 137.).

VEZANI ČLANCI:

FOTO Znate li tko su ovi nogometaši? Uz njih ste proveli djetinjstvo, a neke ćete sada teško prepoznati

Ana Konjuh ispala u drugom kolu Dohe
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije