Bundesliga

Petrić pogotkom spasio Veha, Magath u agoniji

Mladen Petrić
AFP
19.09.2010.
u 19:02

– Golovi kao taj za 1:1 često mi ulaze, a oni su posljedica dobre pucačke tehnike i hrabrosti da pucam s daljih pozicija – kaže Petrić

Fantastičnim dalekometnim pogotkom u gradskom derbiju protiv St. Paulija (1:1) Mladen Petrić natjerao je trenera Armina Veha da malo razmisli hoće li ga i dalje ignorirati i držati na klupi Hamburga. Petrić nije igrao nekoliko kola, a jučer ga je Veh ubacio u 63. minuti. Nedugo nakon toga St. Pauli je u vrućem derbiju poveo, a Petrić je nakon toga zabio svoj prvi gol ove sezone. Divio mu se i vratar Frank Rost.

- Mladen je opet pokazao kakav je velemajstor!

A Petrić je samo dodao:

- Golovi kao ovaj za 1:1 ulaze mi često, a dolaze kao posljedica dobre pucačke tehnike i hrabrosti upućivanja udarca s te pozicije.

Derbi je osiguravalo više od tisuću policajaca, a protiv 2000 navijača HSV-a na ulici su morali upotrijebiti i vodene topove.

Felix Magath ipak nije ostvario prijetnje. Ivan Rakitić igrao je svih 90 minuta, ali kako je Schalke prošao u derbiju s Borussijom (D) - bolje da nije igrao. Bio je nevidljiv, a u 86. minuti Lewandovski je zabio za vodstvo 3:0 gostiju u Gelsenkirchenu. Huntelaar je tek ublažio sramotu i četvrti uzastopni poraz (1:3) na startu. U nekoj drugoj ligi Magath bi se već pakirao...

- Ovo je moj najgori dan u Schalkeu. U životu mi se nije dogodilo da startam s četiri poraza. Bili smo previše nervozni, jednostavno se nismo pronašli - izjavio je Magath, kojem je lani zamalo pobjegao naslov.

Dva gola zabio je mladi Japanac Shinji Kagawa.

 Poredak: Mainz 12, Hoffenheim 10, Freiburg 9, HSV 8...

Komentara 1

LI
linder
21:27 19.09.2010.

super gol ko uvijek od Petrica..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije