Slavni trener

Pilić: Ćoriću, veliko ime stvara se i kroz reprezentaciju

Davisov kup - Borna Ćorić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/7
26.01.2017.
u 14:46

Jučer su bili korak do svjetskog naslova, a sada će se Španjolcima predati “bez borbe”. I umjesto da krenu u novi pohod na Davisov kup, dečki će tek u rujnu igrati za Hrvatsku za ostanak u Svjetskoj skupini. Ako ne budu umorni. Toliko o kultu reprezentacije...

I dok Novak Đoković sa zadovoljstvom prihvaća pozivnicu srpskoga izbornika, svoga prijatelja Zimonjića, i igrat će za reprezentaciju protiv Rusije u Nišu sljedeći mjesec, dok Rafaelu Nadalu ne smeta produženo ljeto u Australiji i rado dolazi u Osijek igrati protiv Hrvatske, naši mušketiri, Čilić, Ćorić i Dodig, uzimaju predah od nastupa za nacionalnu momčad.

Jučer su bili korak do svjetskog naslova, a sada će se Španjolcima predati “bez borbe”. I umjesto da krenu u novi pohod na Davisov kup, dečki će tek u rujnu igrati za Hrvatsku za ostanak u Svjetskoj skupini. Ako ne budu umorni. Toliko o kultu reprezentacije...

– Žao mi je zbog organizatora u Osijeku što ćemo protiv Španjolaca igrati praktički s drugom momčadi. Tako ćemo omogućiti Španjolcima da se lako prošetaju do pobjede – kaže proslavljeni izbornik Nikola Pilić.

Tvrdi da nije pretjerano iznenađen takvim raspletom.

– Čim je Čilić iznio svoje dvojbe glede nastupa, odmah mu se priključio i Dodig, dok je kod Ćorića prevladalo razočaranje jer nije bio uvršten u sastav protiv Argentinaca. A trebao je biti, jer ipak nam je donio dvije pobjede pri rezultatu 2-2. Šteta što u Osijeku nećemo igrati u najjačemu sastavu, držim da se ipak trebao napraviti nekakav kompromis kako bi reprezentacija ostala na okupu. Mi protiv Španjolaca (Nadal, Bautista, Ferrer, nap. a.) možda ne bismo bili favoriti i možda i ne bismo pobijedili, ali bismo barem bili čvrsti i pružili bismo jak otpor – naglašava Pilić.

Posebno se osvrnuo na Bornu Ćorića.

– Za Ćorićev imidž bilo bi značajno da nastupi pred domaćom publikom. Veliko tenisko ime stvara se i nastupima za reprezentaciju – zaključio je Pilić.

Tako će Hrvatska praktički bez borbe, isključivo voljom svojih reprezentativaca, odustati od borbe za svjetski naslov. To je otprilike kao da Modrić, Rakitić i Mandžukić sljedeće godine uoči Svjetskog prvenstva zamole izbornika Čačića da ih poštedi napora u Rusiji kako bi se odmorili za klupske pripreme.

A znate li gdje će za vrijeme ogleda Hrvata i Španjolaca u Osijeku (3. do 5. veljače) biti Marin Čilić i Borna Ćorić? Pratit će tu bitku zavaljeni u naslonjače u Montpellieru gdje 6. veljače počinje ATP turnir pod nazivom Open Sud de France. Obojici naših igrača bit će to prvi nastupi nakon neslavnoga ljeta u Australiji. I bila bi ogromna šteta da u Montpellier dođu umorni...

Komentara 5

DU
Deleted user
19:13 26.01.2017.

Pilic je u pravu: Coric je trebao biti uvršten u sastav protiv Argentinaca, jer ipak nam je donio dvije pobjede pri rezultatu 2-2. Sada, kada je odnos sa Krajanom vidno poremecen, ne moze sa njim suradjivati, sto je jako vazno u reprezentaciji. Cilic je znao da Coric nece igrati, te nije spreman sam nositi teret reprezentacije. Nema veze, ostao je Krajan; 5:0 za Spankolsku ;)

SE
seba..
15:29 26.01.2017.

nisu to Hrvatski igraci, para je draža od domovine

DU
Deleted user
16:54 26.01.2017.

Vavik će biti zapisana sramota ove trojke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije