Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDAM BANKI Nikola Pilić uskoro će proslaviti 70 godina

Pilić: Na turnir u Beograd ću dovesti i Ljubu

06.02.2009.
u 08:29

Iako mu je stalna baza u Münchenu, zlatni teniski izbornik Nikola Pilić stalni je gost hrvatskih teniskih događanja, nije propustio na nekoliko dana doći i na zagrebački ATP turnir.

Favoriti protiv Čilea

- Došao sam sa suprugom na tri dana, onako iz svoga gušta, prvi put nemam nikakvih obveza. Nažalost, obveze u mojoj teniskoj akademiji zovu i moram natrag u Njemačku - govorio je uoči jučerašnjeg povratka šjor Niko.

Nekad u hrvatskom, danas u srpskom tenisu. I to u dvije uloge - prvog čovjeka reprezentacije i direktora novog ATP turnira u Beogradu, za koji je licenciju otkupila obitelj Novaka Đokovića.

- Tih sam se obveza prihvatio ponajprije zbog Novaka, koji je moj igrač i s kojim sam u izvanrednim odnosima. Beogradski turnir igra se početkom svibnja, a uz Đokovića, planiram na turnir dovesti i Gulbisa, Ljubičića i Baghdatisa - kaže Pilić i dodaje:

- U Davisovu kupu Srbija gostuje u Španjolskoj s Nadalom i Verdascom, što je najteži mogući ždrijeb. Domaćin je apsolutni favorit - svjestan je Pilić, koji razgovor odmah prebacuje na hrvatsku reprezentaciju.

- Ipak je to moja reprezentacija, uz koju me vežu najljepša sjećanja. Ponovo smo jaki i možemo postići dobar rezultat. Čile s Gonzalezom i Massuom je jak, no uz Marina, Marija i Karla mi smo favoriti. Svladamo li Čileance, u četvrtfinalu bit će vrhunski meč s Amerikancima ili Švicarcima. Budu li to Amerikanci, svakako trebamo za podlogu izabrati zemlju - savjetuje Pilić, koji prati i igre najboljih hrvatskih igrača.

- Marin sve više napreduje i sigurno će uskoro među 10, Mario je fizički sve bolje i doći će na visoke pozicije koje i zaslužuje, Karlović je također napredovao, bekhend mu je sve bolji, a vjerujem da će i Ljubo uskoro na pobjednički kolosijek. Sigurno nije rekao zadnju riječ - uvjerava Pilić.

Dvije obljetnice

Ove godine dvije su obljetnice - 70 je godina od najvećeg uspjeha hrvatskih mušketira koji su 1939. napravili pothvat i došli do zonskog finala s Australijom, no i Pilić potkraj kolovoza puni 70 godina.

- Planiram veliku feštu u Opatiji, u Ljubinu hotelu Mozart. Bit će četrdesetak uzvanika. Kume, sedam banki nije mala stvar!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije