Premijer i Vatreni

Plenković: Posjetio sam vatrene i stekao dojam da svi žele pokazati da na Euru možemo daleko

Zagreb:  NFL trener Bill Belichick dobio domovnicu
Patrik Macek/PIXSELL
04.06.2024.
u 09:36

Za mog posjeta Vatrenima u Rijeci stekao sam dojam da svi žele pokazati da možemo i na Euru otići dalje od prve eliminacijske utakmice nakon skupine

Nakon što je od predsjednika Milanovića odlikovan s Ordenom Danice hrvatske s likom Franje Bučara i nakon što je od predsjednika Vlade Plenkovića primio domovnicu, certifikat državljanstva, najtrofejniji NFL trener Bill Belichick nastavio je svoju počasničku turneju po Hrvatskoj.

Naime, on je u ponedjeljak bio specijalan gost Hrvatskog nogometnog saveza koji mu je, uoči prijateljske utakmice vatrenih sa Sjevernom Makedonijom, uručio dres s brojem osam (toliko je Belichick puta bio pobjednik Super Bowla) i izvornim prezimenom njegovih predaka Biličić.

Dan prije Vatrene je posjetio i hrvatski premijer Andrej Plenković koji nam je za vrijeme svečanog primanja za Belichicka u Banskim dvorima kazao:

- Među dečkima je sjajna atmosfera. Vidio sam da su svi jako dobro raspoloženi a izbornik Dalić mi je rekao i da su usredotočeni. Dobro raspoloženje potaknuli su i klupski uspjesi na najvećoj pozornici Joška Gvardiola, Marija Pašalića i Luke Modrića. Stekao sam dojam da svi žele pokazati da možemo i na Euru otići malo dalje od prve eliminacijske utakmice nakon skupine. Nastojat ću da odem barem na jednu njihovu utakmicu na Euru, što kasnije u turniru to bolje.

VEZANI ČLANCI:

Hoće li negdašnji košarkaš navratiti i na koju od dvije pripremne utakmice hrvatske košarkaške reprezentacije?

- Budem li stigao navratit ću do Opatije. Znam da na kvalifikacijskom turniru u Ateni imamo strašno jaku skupinu.

Grci su najavili da će igrati Antetokounmpo, a Dončić vjerojatno neće propustiti priliku da sa svojom Slovenijom još jednom zaigra i na Olimpijskim igrama.

- Ako naši dečki ponove ono iz Turske onda je sve moguće. Doduše, treba reći i da je ovo viša natjecateljska razina - kazao je Plenković, uz Zlatka Matešu, najveći poklonik sporta i sportaša među svim dosadašnjim hrvatskim premijerima.


 

Komentara 1

Avatar GF1
GF1
19:31 04.06.2024.

Glavno da si ti njih posjetio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije