NEKA IGRE POČNU

Početak nove sezone Lige prvaka, već večeras osam sjajnih utakmica, nastupa i gotovo 40 Hrvata

Liverpool v Real Madrid - UEFA Champions League - Final - Stade de France
David Klein
06.09.2022.
u 16:39

Dodajmo tome da bi u Ligi prvaka ove sezone trebalo zaigrati 36 hrvatskih nogometaša, uz tri hrvatska trenera: Ante Čačić (Dinamo), Igor Tudor (Marseille), Igor Jovičević (Šahtar).

Osim dvoboja Dinama i Chelseaja, u današnjem nas otvaranju 68. sezone Lige prvaka (31. pod tim nazivom) čeka još sedam velikih europskih dvoboja iz skupina E, F, G i H.

Jedini debitant u ovosezonskom izdanju bit će Eintracht iz Frankfurta koji se kvalificirao kao osvajač Europske lige, što također znači da je ovo prvi put u povijesti Lige prvaka da se pet njemačkih klubova kvalificiralo u grupnu fazu. Još jedna zanimljivost jest da je ovo prva sezona Lige prvaka nakon 1997./1998. da u grupnoj fazi nema nijednog turskog predstavnika, a isto tako i prva sezona od 2007./2008. u kojoj ćemo vidjeti dva škotska predstavnika, Rangerse i Celtic.

Baš će u Glasgowu danas biti iznimno paklena atmosfera jer na noge Celticu dolazi branitelj naslova Real Madrid. Bit će to, dakle, dvoboj hrvatskih reprezentativaca Josipa Juranovića i Luke Modrića, a povijest nam pokazuje da favoritima nije bilo jednostavno dolaziti na Celtic Park i otići s dobrim rezultatom. Najbolji primjer toga je ona nezaboravna utakmica iz 2012. godine kad je publikom nošeni Celtic svladao tada moćnu Barcelonu 2:1 unatoč činjenici da je Blaugrana imala 73 posto posjeda i 14:4 u udarcima. Također se valja i sjetiti četvrtfinalne utakmice Kupa Prvaka iz 1980. u kojoj je Celtic u Škotskoj svladao Real 2:0.

Najveći dvoboj dana, na papiru, onaj je između PSG-a i Juventusa, ali PSG u ovom trenutku izgleda drastično bolje od stare dame. Neymar, Mbappe i Messi raspoloženiji su no ikad, dok Juve muku muči sa svojom zadnjom linijom u kojoj sve češće bekovi igraju stopere jer ih klub – nema.

Dodajmo tome da bi u Ligi prvaka ove sezone trebalo zaigrati 36 hrvatskih nogometaša, uz tri hrvatska trenera: Ante Čačić (Dinamo), Igor Tudor (Marseille), Igor Jovičević (Šahtar).

>> Dinamo burno proslavio plasman u Ligu prvaka, pogledajte kako je bilo u svlačionici!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije