Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Copa America

Počinje Copa America, Messi i Argentina brane naslov, finale je 14. srpnja kao i na Euru

FILE PHOTO: Copa America 2021 - Final - Brazil v Argentina
Foto: AMANDA PEROBELLI/REUTERS
1/3
20.06.2024.
u 16:22

Ovogodišnje izdanje imat će 16 reprezentacija, a domaćin turnira je SAD kojemu će ovo biti i generalna proba za Svjetsko prvenstvo koje organizira 2026. godine

Dok svi mi pratimo Europsko nogometno prvenstvo, na drugom kraju svijeta također je nogomet na repertoaru - počinje Copa America. Ovogodišnje izdanje imat će 16 reprezentacija (10 iz Južne Amerike i šest reprezentacija iz Sjeverne i Centralne Amerike), a domaćin turnira je SAD.

SAD-u će ovo biti i generalna proba za Svjetsko prvenstvo koje organizira 2026. godine, u kojem je domaćin zajedno s Kanadom i Meksikom.

Inače, Argentina i Kanada noćas će otvoriti novo izdanje Copa Americe, susret je na rasporedu u dva sata u noći po srednjoeuropskom vremenu. Susret je to skupine A u kojoj se još nalaze Čile i Peru. U skupini B su Meksiko, Ekvador, Venezuela i Jamajka. U skupini C su SAD, Urugvaj, Panama i Bolivija, dok su u skupini D reprezentacije Brazila, Kolumbije, Paragvaja i Kostarike.

Najvrjedniji nogometaš Copa Americe je Vinicius Junior, grupna faza se igra do 2. srpnja, a u nokaut fazu u idu po dvije prvoplasirane selekcije iz svake skupine. Utakmice polufinala na programu su 9. i 10. srpnja, utakmica za treće mjesto je zakazana za 13. srpnja, a zanimljivo finale će se igrati kada i finale Eura - 14. srpnja (na stadionu u Miamiju).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije