Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 206
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKI MEDIJI

Pokvarili smo zabavu Hrvatima

VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
02.02.2009.
u 11:01

Francuski mediji raspisali su hvalospjeve o pobjedi nad Hrvatima u finalu rukometnog SP-a. Ovo je treći svjetski naslov tricolora pod palicom Claudea Oneste koji ih je odveo i do zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu. Njihove trofeje ističu kao najljepša dostignuća francuskog sporta.

Le Monde piše da su se odupirali hrvatskoj snazi u prvom poluvremenu, no kako su u nastavku preuzeli kontrolu te došli do pobjede u posljednjih deset minuta. Heroj susreta bio je Thierry Omeyer koji se uspio oduprijeti zviždanju 15.000 hrvatskih navijača. Unatoč teškoj utakmici za Nikolu Karabatića, Francuzi su, piše Le Monde, pobijedili zbog Narcisseove snage i Guigouove preciznosti.

- Kada čujemo zvižduke, publiku, kada vidimo samouvjerene Hrvate u finalu... Možemo reći da smo pokazali da smo najveći svjetski rukometni majstori - komentar je uglednog L'Equipea.

- Hrvate jako poštujemo, ali oni danas ne slave. Pokvarili smo im zabavu i zbog toga će žaliti godinama. Hrvatska je trebala pobijediti jer je bila domaćin, ali Francuska je imala dorbe argumente na terenu. Iskustvo koje su skupljali u međusobnim dvobojima još od 2005. pomoglo im je da izbjegnu sve zamke i čvrste glave uđu u drugo poluvrijeme zbog čega su i postali prvaci, zaključuje L'Equipe.

Le Parisien navodi kako je francuska momčad sinoćnjem pobjedom prešla u novu sportsku dimenziju. Susret se igrao u egalu, ali Hrvati su bili ti koji su pukli i omogućili tricolorima da se velikim slovima upišu u povijest.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije