OGLASILI SE

Policija: Nije bilo sukoba s navijačima Hajduka, zaustavili smo ih i prevezli

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
29.09.2024.
u 16:33

"Policijski službenici danas su oko 12.15 sati zaustavili na riječkoj Kantridi, na raskrižju Liburnijske ulice i Ulice Vere Bratonje, pripadnike gostujuće navijačke skupine, od kojih je dio bio maskiran te su namjeravali u koloni proći riječkim gradskim prometnicama do središta grada."

Rijeka i Hajduk večeras na Rujevici igraju derbi osmog kola HNL-a. Ova dva kluba trenutno drže vrh tablice s po 17 bodova, s tim da je Rijeka trenutno prva zbog bolje gol-razlike u odnosu na splitski klub. Dinamo ih prati u stopu sa 16 bodova i utakmicom više, ali i pravi pritisak na dva glavna konkurenta za naslov nakon što je jučer s 5-1 razbio Lokomotivu.

Kako to obično biva, na dan uoči Hajdukove utakmice policiji nikad nije dosadno. Tako je bilo i jutros. Oko 50 pripadnika Torcide se u jutarnjim satima okupilo ispred Kantride i pjevalo uvredljive pjesme. O svemu se oglasila policija.

GALERIJA Torcida bakljama zasula teren u Zagrebu, čuli se topovski udari, policija spriječila incident
Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL
1/9

"Policijski službenici danas su oko 12.15 sati zaustavili na riječkoj Kantridi, na raskrižju Liburnijske ulice i Ulice Vere Bratonje, pripadnike gostujuće navijačke skupine, od kojih je dio bio maskiran te su namjeravali u koloni proći riječkim gradskim prometnicama do središta grada. 

Pri tome nije došlo do sukoba navijačke skupine i policijskih službenika, kako navode pojedini mediji, a upravo jer je procjena i reakcija policije bila točna i pravovremena. 

Policijski službenici su pripadnike te navijačke skupine službenim vozilima prevezli na kontroliranu lokaciju.

Inače, tijekom cijelog dana policija provodi sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja protupravnih ponašanja iz domene javnog reda i mira  i ostvarenja očekivane sigurnosti kako na području grada Rijeke i okolice gdje će se večeras na stadionu Rujevica održati nogometna utakmica između HNK Rijeka-HNK Hajduk", poručili su iz policije.

Rijeka je u zadnjih šest utakmica od odlaska Sersea Cosmija s klupe na zimu 2022./23. protiv Hajduka ostvarila pet pobjeda. Bivši trener Željko Sopić je s Rijekom protiv Hajduka slavio u svim utakmicama, a možda taj niz nastavi i njegov nasljednik Radomir Đalović, ili će Gennaro Gattuso prekinuti taj niz? Sve ćemo saznati oko 22 sata.

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

Ključne riječi

Komentara 2

MT
marko.tendera
16:52 29.09.2024.

To je banda ne navijaci.Tome treba stati na kraj po svaku cijenu.

DA
dallas1974
18:22 29.09.2024.

Piše: "Policijski službenici su pripadnike te navijačke skupine službenim vozilima prevezli na kontroliranu lokaciju." Dakle nema kaznenog djela, nema prekršaja samo će ih besplatno prebaciti na Rujevicu a ostali mogu zvati Wizi ili Taxi Fiume...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije