ŽDRIJEB SP-A

'Poneka egzotika i SAD bili bi dobar ždrijeb'

Marko Tomas
Renato Branđolica
14.12.2009.
u 18:41

Iz četiri skupine od po šest reprezentacija u osminu finala prolaze po četiri najbolje, a završnica se igra u Istanbulu.

Iako je dobar dio Hrvatske pod snježnim pokrivačem, za hrvatsku reprezentativnu košarku danas počinje još jedno radno ljeto. Izbornik Josip Vranković u Istanbulu doznaje za koje će protivnike na Svjetskom prvenstvu u Turskoj (28. kolovoza – 12. rujna 2010.) pripremati najbolje hrvatske košarkaše.

– Najvažnije je u "križanju" nakon skupina izbjeći SAD i Španjolsku – složili su se Marko Tomas i Marin Rozić, spominjući dvije reprezentacije koje s Argentinom i Grčkom čine prvu jakosnu skupinu u ždrijebu.

– Proći skupinu na SP-u lakše je nego na EP-u. Među 24 momčadi ima i poneka "egzotika" koju bi bilo dobro izvući – kaže Tomas.

U drugoj jakosnoj skupini su Srbija, Slovenija, Francuska i Turska. U trećoj su Brazil, Portoriko, Kanada i Australija. Uz Hrvatsku, u 4. su skupini Njemačka, Rusija i Litva, dok su u petoj Kina, Novi Zeland, Angola i Iran. U šestu skupinu uvršteni su Jordan, Libanon, Tunis i Bjelokosna Obala.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Topgen
Topgen
14:25 15.12.2009.

Proci cemo grupu , nema problema. Poslije je sve ili nista ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije