ŠOK NA POLJUDU

Gattuso nakon katastrofe: 'Dogodi se... Od prvog dana sam znao da Perišić želi otići'

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
15.08.2024.
u 23:38

"Ivan je velik igrač i povijesna ličnost za hrvatski nogomet, ali kad je takva situacija da znaš od prvog dana kada dođeš u klub da on želi ići jednostavno se pomiriš s time", rekao je Gennaro Gattuso o slučaju koji je pomeo Hajduk uoči europske utakmice

Hajduk je u uzvratnoj utakmici trećega pretkola Konferencijske lige poražen od Ružomberoka rezultatom 1:0. Uz remi iz Slovačke, bijeli su se na sablazan punoga Poljuda oprostili od europskih nada za ovu sezonu. Jedini pogodak pripao je slovačkoj momčadi autogolom Zvonimira Šarlije u 8. minuti, a domaća se momčad do kraja susreta nije uspjela iščupati iz minimalnog zaostatka. Nakon utakmice uslijedili su komentari na igru koju je publika nagradila zviždeći igračima još deset minuta nakon što su otišli s terena.

"Ništa nije danas išlo na našu stranu. Nogometni bogovi danas nisu bili na našoj strani. Takvi dani se dogode. Momčad se trudila. Trenutno je 15. kolovoza. Radimo i trudimo se. Pokušat ćemo sve da budemo bolji. Mislim da smo zaslužili bolje. Remi s Lokomotivom nas je pogodio.", rekao je trener Gennaro Gattuso nakon poraza. 

"Perišić? Morao sam spremiti momčad na život poslije njega. Znam kakva je on veličina u hrvatskom nogometu. Jasno mi je to. Moram se pomiriti sa situacijom. Žalim što nismo danas prošli dalje, a žao mi je i zbog tog gola protiv Lokomotive u zadnjoj minuti u prošloj utakmici", rekao je trener Hajduka za Max Sport televiziju pa dodao:

"Pitanje kadra je više za struku u klubu. Jasno je da s rosterom od 17-18 igrača ne možeš biti konkurentan u ovakvom ritmu. Ne upravljam novcem i moram se prilagoditi onom što imam. Nemam što zamjeriti svojim igračima. Jedino nisu bili najoprezniji kod prekida. Ova momčad je pokazala želju i htijenje. Ovo što nam se dogodilo boli i to moramo prebroditi."

"U nedjelju ćemo igrati utakmicu u prvenstvu. Klub zna što mi treba u momčadi, Neću ja vršiti pritisak na njih, nego ću raditi s onim što imam. Nemamo roster za paralelnu igru u dva natjecanja. Mladi igrači nisu spremni za ovakav ritam, ali oni će napredovati. Možda sam večeras trebao Antunovića staviti 7-8 minuta prije. Nadam se da ćemo imati dobru sezonu", rekao je na press konferenciji pa dodao:

"Srna je obećao da će nam posuditi Newertona? Nakon ovog poraza najmanje o čemu želim pričati je o potencijalnim novim igračima. Pitajte klub i sportskog direktora. Ja ću se baviti treniranjem. Znam samo da je s Darijem Srnom bilo nekih kontakata. "

GALERIJA Internet je prepun memeova o Perišiću i Hajduku. Izabrali smo najbolje

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
1/12

"Igračima sam rekao da idemo naprijed i da ćemo zaliječiti rame. Potrebno je ići samo naprijed, nemam im što zamjeriti. Ponekad u nogometu padneš na sigurno. Meni je najvažnija profesionalnost, a to imam. Poraz peče, ali utakmica protiv Varaždina nam je iduća misija", rekao je Gattuso nakon utakmice pa se osvrnuo na Niku Sigura: "Nije ništa strašno. Kod vježbanja penala osjetio je bol. Ništa strašno. Izostavio sam ga da ne pojača ozljedu"

"Ne bih rekao da je situacija s Perišićem pomakla fokus dalje od današnje utakmice. Ta situacija nije niti mene iscrpila, ono što jest je bio gol u 97. minuti protiv Lokomotive i današnja situacija kada nismo mogli zabiti gol. Ivan je velik igrač i povijesna ličnost za hrvatski nogomet, ali kad je takva situacija da znaš od prvog dana kada dođeš u klub da on želi ići jednostavno se pomiriš s time", zaključio je Gattuso.

VIDEO Ivan Perišić definitivno napušta Hajduk!

Komentara 6

GE
Gefufna
09:21 16.08.2024.

Kada nesposobni trener krene dokazivati moc i autoritet na jednom Perisicu onda to ovako zavrsi🤣

CR
crocro
08:33 16.08.2024.

Gattuso samo izmišlja kako je od prvoga dana znao da Perišić želi otići. Pa niti Perišić nije znao da će morati otići zbog tebe Gattuso. Perišić je došao u Hajduk ne s ciljem da odmah ode, već da pomogne klubu koliko može. Ali zbog nekompetentnog trenera bio je prisiljen napustiti Hajduk. A da je nekompetentan taj Gattuso, to će te vi hajdukovci brzo uvidjeti, premda ga podržavate. Kao dinamovac, ističem da Perišić nije zaslužio odmazdu Gattusa i navijača Hajduka te da je Perišić na strani pravde i istine. Gattuso vam samo maže oči da se čim duže održi a svojega Perišića ste u to ime odbacili kao krpu kojom brišete pod. Jedino mi je drago što će te uskoro sami zaključiti i morati priznati svoju pogrešku, te se uvjeriti da Gattuso nije spasitelj koji će pomoći Hajduku u osvajanju titule. A niti Kalinić. Sve stvari u Hajduku radite krivo i naopačke. I to dolazi na naplatu. Jedan obični pametni navijač koji vidi probleme bolje nego trener i cijela uprava, napravio bi više za Hajduk nego bilo koja uprava ili trener. Samo zato što su "slijepi" ili namjerno ne vide gdje su problemi u Hajduku. Kao dinamovac želio bi jak Hajduk jer bi i Dinamo bio jači i cijela liga bi bila jača. Želio bi da je i Osijek jak i Rijeka i dr kluibovi. U Hajduku se ne radi ispravno već krivo.

MA
madmaximo
09:50 16.08.2024.

Da bi se ozbiljne ocjene donosile potrebno je Gattusu dati bar polovicu prvenstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije