LE CHAMPIONAT

Porazi Monaca i Nantesa, derbi Lyonu

16.11.2008.
u 19:13

Odigrane su dvije utakmice 14. kola u francuskom nogometnom prvenstvu. Momčad Rennesa svladala je kao domaći Monaco s 2-1...

Strijelci za domaću momčad bili su Sow u 42. i Briand u 53. minuti, dok je na konačnih 2-1 smanjio Cufre u 72. minuti iz jedanaesterca. U Monacu su Dario Šimić i Jerko Leko odigrali cijelu utakmicu, dok je Nikola Pokrivač ušao u igru u 57. minuti. Precizni francuski statističari izračunali su da je Šimić imao 8 osvojenih i 6 izgubljenih lopti, te 72% točnih dodavanja, dok je Leko osvojio 14, a izgubo 15 lopti, uz 68% točnih dodavanja.

Imao je Leko u 53. minuti i pokušaj prema golu domaćina, ali je njegov udarac završio iznad vratiju. Odmah nakon toga, Rennes je postigao drugi pogodak na utakmici. Rennes je ovom pobjedom skočio na peto mjesto na ljestvici s 25 bodova, pet manje od vodećeg Lyona koji ima i susret manje. Monaco je na 14. mjestu sa 16 bodova.

Momčad Nice pobijedila je na svom terenu Nantes s 2-1. U gostujućem sastavu nije bilo suspendiranog Ivana Klasnića. Nantes je poveo u 8. minuti sjajnim pogotkom Ndawa iz slobodnog udarca s velike udaljenosti. No, Bamogo u 20. i Mouloungui u 81. minuti svojim su golovima donijeli pobjedu domaćinu, zahvaljujući kojoj zauzimaju visoko četvrto mjesto na ljestvici s 25 bodova, koliko ima i treći Rennes.

U posljednjoj utakmici kola Lyon je u derbiju na Gerlandu pobijedio Bordeaux sa 2:1. Lavovi su sve riješili u pet minuta.

Vodstvo je donio Karim Benzema u 33. minuti, a već u 38. minuti bilo je 2:0. Strijelac je bio Kim Kallstrom. Sve što je Bordeaux uspio napraviti do kraja utakmice bio je počasni pogodak Cavenaghija u 81. minuti.

Ovom pobjedom Lyon je prvom pratitelju nakon 14. kola pobjegao već na sedam bodova.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije