U 1. kolu Svjetskog kupa Hrvatska pobijedila Srbiju

Potopili Srbiju i osvetili se za Niš

'22.04.2009.....Zagreb...spo...Bazen Mladosti uz Savu.Cetvrtfinale Eurolige: Mladost - Olympiacos.Josip Pavic.Photo:Marko Prpic/Vecernji list'
'Marko Prpic/Vecernji list'
27.07.2010.
u 21:27

Vratar Pavić obranio je nekoliko zicera i peterac Filipoviću te potpuno slomio moral srpskih pucača; izbornik Rudić zadovoljan pristupom igrača

Ponajviše zahvaljujući izvrsnom vrataru Josipu Paviću (13 obrana), hrvatska je vaterpolska reprezentacija na startu Svjetskog kupa u Oradei pobijedila Srbiju sa 10:8. Jozo nacionale obranio je čak 13 udaraca, među kojima i nekoliko zicera u trenucima kad se lomio rezultat (te peterac Filipoviću) i tako slomio moral srpskih pucača.

Pogreške u obrani

– Nijedna reprezentacija na svijetu ne smije i ne može pobijediti Hrvatsku pet puta zaredom – objasnio je Pavić i pomno nabrojio četiri prethodna poraza – dva ove godine u Nišu te po jedan na SP-u u Rimu i na Mediteranskim igrama u Pescari lani. Čak devet obrana imao je Pavić u prvom dijelu utakmice kada je u našoj obrani bilo poprilično pogrešaka.

Naš je vratar omogućio Hrvatskoj da bude stalno u vodstvu, makar s jednim pogotkom razlike (Srbi nijednom nisu bili u vodstvu), a četiri minute prije kraja Bošković je pogotkom iz peterca doveo našu reprezentaciju u prvo vodstvo s dva pogotka razlike (9:7) koje je također odlični Sukno još i uvećao na 10:7. Tri minute prije kraja Srbija je kapitulirala.

U srijedu s Kinom

– Teško je tako snažnu reprezentaciju kao što je Hrvatska pobijediti tri puta u kratkom vremenu. Bilo je puno pogrešaka na obje strane i, naravno, drukčiji ambijent – kazao je srbijanski izbornik Dejan Udovičić. S tim se složio i naš izbornik Ratko Rudić i dodao:

– Bila je to teška utakmica, ali se veselim što su naši igrači iskazali karakter kad je bilo najpotrebnije. Sidraši su bili odlično čuvani, ali se iskazao Pavić.

U srijedu od 14.30 sati Hrvatska se sastaje s Kinom, a u četvrtak u 17.30 sa SAD-om.

– Ne podcjenjujući Kinu, trebamo se dobro pripremiti za Amerikance koji su ipak srebrni iz Pekinga. Pruža nam se prilika da budemo prvi u skupini i da potom protiv Iranaca izborimo polufinale – istaknuo je Pavić.

Hrvatska 10 - Srbija 8 četvrtine: 2:2, 1:1, 3:2, 4:3.

ORADEA - Plivalište Alexandrescua.
Gledatelja
800.
Suci
: Koganov (Aze) i Šajdakov (Rus)

Hrvatska: Brzica, Burić 1, Bošković 2 (1), Dobud 1, Joković 1, Karač, Muslim, Bušlje, Sukno 4, Barač, Hinić 1, Buljubašić, Pavić (13 obrana).

Izbornik: Ratko Rudić

Srbija: Soro (9 obrana), Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Vapenski, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Miličić, Filipović 2 (0), Prlainović 1, Mitrović 1, G. Pijetlović.

Izbornik: Dejan Udovičić

Isključenje s pravom zamjene: Filipović (26), Burić (32).

Treća pogreška: Bušlje (31).

Igrač više: Hrvatska 11-4, Srbija 15-7.

Peterci: Hrvatska 1-1, Srbija 1-0.

skupina A: Rumunjska - Iran 26:1, Španjolska - Australija 9:7;

skupina B: SAD - Kina 10:6

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:34 27.07.2010.

Zašto se ne može komentirati članak \"Zbor sportskih novinara stao u zaštitu napadnutih novinara\"? Pa nije vas valjda strah što vaši čitatelji misle o vama, tzv. sportskim novinarima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije