'ŠTO DA VAM KAŽEM'

Potreseni otac poginulog hrvatkog olimpijca se oglasio nakon stravične prometne nesreće

Novi list
10.02.2024.
u 16:19

"Što da vam kažem, svi smo jako potreseni, strašna nesreća. Sreća u nesreći je da mi je unuk, koji je također bio u autu, preživio. Doktori su rekli da ima prijelome, ali da je stabilno. Ne znam kako je točno došlo do nesreće osim onog što se piše. Samo sam čuo da je vozač dosta brzo vozio. Svi smo jako potreseni", ispričao je Rački

U stravičnoj prometnoj nesreći u tunelu Pećine poginulo je dvoje ljudi te je troje ozlijeđeno, a među poginulima je bio Antonio Rački (50), proslavljeni hrvatski skijaški olimpijac koji je bio sudionik Zimskih olimpijskih igara u norveškom Lillehammeru te u japanskom Naganu.

U jednom trenutku u nepreglednom zavoju vozač automobila izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 62-godišnjak. 

Od siline udarca osobno vozilo se zarotiralo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Dvojica muškaraca u dobi od 19 i 50 godina preminula su na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

Prvotno su domaći mediji obavijestili da je u nesreći poginuo Antonio Rački, a naknadno je informaciju potvrdio njegov otac i bivši trener Antun Rački, koji je također istaknuo da je među ozlijeđenima i njegov unuk.

"Što da vam kažem, svi smo jako potreseni, strašna nesreća. Sreća u nesreći je da mi je unuk, koji je također bio u autu, preživio. Doktori su rekli da ima prijelome, ali da je stabilno. Ne znam kako je točno došlo do nesreće osim onog što se piše. Samo sam čuo da je vozač dosta brzo vozio. Svi smo jako potreseni", ispričao je Rački za 24sata.

VEZANI ČLANCI:

Na zavod za ortopediju i traumatologiju KBC-a Rijeka zaprimljena su dva pacijenta u dobi od 23 i 60 godina te se jedan ozlijeđeni 20-godišnjak nalazi na odjelu kirurgije.

"Sva tri pacijenta su stabilno i van životne opasnosti", poručio je Grgo Martinović, v.d. pročelnik Zavoda za ortopediju i traumatologiju. 

09.02.2024.., Rijeka - Dvije osobe poginule u sudaru u tunelu Pecine (D404), promet preusmjeren Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Komentara 2

GR
Greben
16:43 10.02.2024.

Tko se komu javio? Vi njemu ili on vama?

GR
Greben
16:42 10.02.2024.

Moja sucut i iskrena nada da ce se unuk uskoro oporaviti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije