10. KLUB U KARIJERI

Povremeni 'vatreni' potpisao za palog giganta iz druge lige, znaju se odšteta i plaća

Zagreb: Trening reprezentacije uoči susreta u Ligi nacija s Portugalom i Francuskom
Marko Prpic/PIXSELL
15.07.2023.
u 16:43

Razgovarali smo na kraju sezone o njemu, budućnosti momčadi, njegovoj obitelji... I odlučili da je najbolje da ovog ljeta promijeni klub, rekao je trener Glasgowa Michael Beale

Povremeni hrvatski nogometni reprezentativac Antonio Mirko Čolak (29) novi je nogometaš talijanskog drugoligaša Parme, potvrdio je to njegov dosadašnji klub, škotski Glasgow Rangers. 

Čolak je otišao u redove Parme za odštetu od tri milijuna eura, što je nešto više od 2,5 milijuna eura koliko su ga Rangersi prošle godine platili grčkom Paoku. Hrvatski napadač će u Parmi zarađivati 750 tisuća eura po sezoni, a potpisao je ugovor na tri godine. 

Čolak je fantastično počeo u redovima škotskog velikana prošle sezone. Već do kolovoza je na svojem kontu imao sedam postignutih pogodaka, a do kraja listopada ih je upisao već 14. Međutim, Čolak se za drugi dio sezone ozlijedio pa je tako i ispao iz prve momčadi postignuvši tri pogotka u proljetnom dijelu sezone. 

Prije Rangersa i Parme Čolak je igrao za Rijeku, Malmö, PAOK, Lechiju, Darmstadt, Kaiserslautern, Ingolstadt i Nürnberg. Dakle, Parma će mu biti deseti klub u karijeri, a valja dodati da je za hrvatsku reprezentaciju odigrao tri utakmice te bio član 'vatrenih' u 2022. godini.

Od Čolaka se oprostio i trener Glasgow Rangersa Michael Beale, koji je iskazao veliko zadovoljstvo ponašanjem hrvatskog napadača.

- Razgovarali smo na kraju sezone o njemu, budućnosti momčadi, njegovoj obitelji... I odlučili da je najbolje da ovog ljeta promijeni klub - rekao je trener Glasgowa Michael Beale, te dodao: 

- Na kraju je izdvojio vrijeme i odradio razgovor sa stručnim stožerom i suigračima u Njemačkoj kako bi se oprostio i zahvalio svima. To pokazuje kakva je klasa od čovjeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije