NAJSKUPLJI IGRAČ 2. HNL

Povrženić: Za mene je čak i 50.000 eura puno

13.06.2009.
u 21:16

Kako ste reagirali kad vam je gazda NK Vinogradara Ivan Rubinić priopćio da je odšteta za vas 400.000 eura, pitamo najskupljega drugoligaškog nogometaša Marka Povrženića (24).

Za usporedbu, Dinamo je za Kovača platio Borussiji Dortmund 450.000 eura.
- Mislio sam da nisam dobro čuo, razumio sam četrdeset. Kad je ponovio 400, bio sam šokiran. Pa, gazda, tko će to platiti? - pitao je nekadašnji Dinamov junior.

Dečko s naušnicama iz Trnskog priča kako se još nije probudio iz “kome”. Odjednom mu se srušio svijet...
- Mislio sam da sam slobodan igrač jer sam prošloga lipnja potpisao ugovor na godinu dana. Tek neki dan gazda mi je kazao da je riječ dvogodišnjem ugovoru. Užas! Bio sam uvjeren kako ne koštam ni lipe.

Rubinić je drugi otac
Niste dobro pročitali sve stavke ugovora?
- Nemam ni menadžera ni odvjetnika, samo sam preletio pogledom taj papir. Vjerovao sam gazdi, za kojeg sam igrao šest godina i kojeg sam držao drugim ocem. Nadam se da ću s Rubinićem ipak naći zajednički jezik i da će mi omogućiti da ostvarim prijelaz života. Zamolio sam ga: “Pustite me u Švicarsku, a ja ću se za dvije godine vratiti i u Vinogradaru završiti karijeru!”

Marko Povrženić, lijevi branič, na stolu ima konkretnu ponudu uglednoga Grasshoppera, ali i novoga prvoligaša Lokomotive, Intera...
- U Vinogradaru sam prošao sve. Iz četvrte lige došli smo u drugu, a sada je vrijeme za korak više u karijeri. Kad ću ako ne sada! Moja djevojka Ivana i ja već smo napravili planove za selidbu u Švicarsku, u glavi sam već otišao iz Vinogradara.

Što ako vas ne puste?
- Ništa, ostat ću, strpjet ću se još tu jednu sezonu. Ali najgore je imati nezadovoljnoga igrača.

Koliko mislite da vrijedite, kao ponajbolj drugoligaški nogometaš?
- Ma, za mene je 50.000 eura previsoka cijena!

Navijam za Dinamo
Marko Povrženić u Dinamu je proveo devet godina, od limača do juniora. Dijelio je svlačionicu s Kranjčarom, Modrićem, Čaleom... osvojio naslov prvaka, no nikad nije zaigrao za prvu momčad.
- Žao mi je zbog toga, no Dinamo je i dalje u mom srcu i njegov sam navijač! - zaključio je kapetan Vinogradara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije