NOGOMET - PRVA HNL

Požeština sanja pobjedu

17.11.2002.
u 00:00

Zbog Torcide uklonili smo sjedala s polovice južne tribine. Nećemo dopustiti ponavljanje lanjskih nereda. Isto ćemo učiniti i 4. prosinca, kada na kup-susret s Dinamom dođu BBB-ovci - rekao je Kamenov predsjednik Vlado Zec

VELIKA - Nakon što samo sezonu i pol postoji na prvoligaškoj nogometnoj karti Hrvatske, Velika, mala općina na južnim obroncima Papuka, smještena na 275 metara nadmorske visine, dočekala je svojih pet minuta slave. Središnji događaj petnaestoga kola današnji je susret Kamena Ingrada i Hajduka, koji će izravno prenosti i Hrvatska televizija.

- Kad smo zadnji put igrali uz izravan televizijski prijenos, proljetos protiv Osijeka, visoko smo izgubili (4:2). No, otad smo dosta promijenili momčad, osnažili je, pa vjerujem da nam televizijski prijenos više nikad neće biti teret - smatra Kamenov trener Milan Tomljenović.

Upravo od poraza od Osijeka, koji je tada vodio Ćiro Blažević, Veličani nisu izgubili utakmicu na svom igralištu. Stadion kao da im je postao neosvojiva tvrđava. No, nisu samo teško pobjedivi kod kuće, već i u gostima, što su ove sezone osjetili Dinamo, Slaven Belupo, Šibenik, Zadar, Pomorac i - Hajduk.

- Istina je da nismo izgubili osam utakmica zaredom, ali i Hajduk je dobio sedam u nizu. Red, rad, disciplina i upornost dosad su nam se isplatili, a nadam se da će i danas. Želimo ne izgubiti, bod s Hajdukom velik je uspjeh - dodaje Tomljenović.

Za razliku od druge strane, s veličke nećete čuti nijednu prepotentnu izjavu, poput Vejićeve konstatacije da nijedan Kamenov igrač ne bi mogao igrati u nekom jačem klubu. Mladi zapovjednik Hajdukove obrane kao da je zaboravio da u veličkim redovima ima igrača (Vuica, Galinović, Rendulić, Andričević...) koji su prije njega igrali europske utakmice, i to u Ligi prvaka i Kupu Uefe.

- Ne bismo trebali izgubiti. Hajduk je uvijek Hajduk, ali i mi smo pokazali da nešto vrijedimo - rekao je Radoslav Gusić, jesenas ponajbolji velički prvotimac, koji je s 33 godine među najboljim liberima u Hrvatskoj.

Uprava Kamena Ingrada očekuje pun stadion, što se zadnji put dogodilo prošle jeseni, također za gostovanja Hajduka. Skupilo se tada više od šest tisuća gledatalja, no u međuvremenu je sagrađena i južna tribina, pa je kapacitet stadiona povećan.

- Zbog Torcide uklonili smo sjedala s polovice južne tribine. Nećemo dopustiti ponavljanje lanjskih nereda. Isto ćemo učiniti i 4. prosinca, kada na kup-susret s Dinamom dođu BBB-ovci - rekao je Kamenov predsjednik Vlado Zec, kojem kao nekad velikom dinamovcu sigurno ne bi bilo većega "gušta" od pobjede nad Hajdukom.

Atmosfera će nedvojbeno biti usijana, cijela Požeština živi za pobjedu nad liderom prvenstva.

S. Paponja

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije