Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDA UEFE

Poznat raspored: Dinamo već za nekoliko dana u Zagrebu započinje put prema Ligi prvaka

Zagreb:  Dinamo i Gorica na Maksimiru igraju zadnje, 36. kolo HNL-a
Sanjin Strukic/PIXSELL
21.07.2023.
u 09:42

Počevši s derbijem protiv Hajduka Dinamo već na početku sezone ima ritam od četiri utakmice u 12 dana, ali to je za zagrebačku momčad već i uobičajeno

Krovna europska nogometna organizacija Uefa je objavila raspored odigravanja utakmica u drugom pretkolu nogometne Lige prvaka za sezonu 2023./2024.

Hrvatski prvak Dinamo igrat će protiv kazahstanskog prvaka Astane svoje prve utakmice u borbi za Europu. U petak je određeno da će se prva utakmica igrati u utorak, 25. srpnja u 20 sati na Maksimiru. Uzvrat je na rasporedu osam dana kasnije, u srijedu 2. kolovoza u 16 sati. Rani termin uobičajen je zbog vremenske razlike između Kazahstana i ostatka Europe.

Nije još određeno tko će se s kim susresti trećem pretkolu, za to čekamo održavanje još jednog ždrijeba. Dinamo se već jednom susreo s Astanom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Bilo je to 2018. pod Nenadom Bjelicom. Dinamo je tada u Kazahstanu slavio 2:0 golovima Marija Budimira i Danija Olma, a u Zagrebu potvrdio prolaz golom Marija Gavranovića.

U redovima Astane trenutno igraju i dva hrvatska nogometaša, vratar Josip Čondrić koji je u HNL-u nastupao za Rudeš i Istru te bivši krilni napadač Hajduka i Rijeke Marin Tomasov, koji je već pet godina u klubu. Obojica su nastupala kao starteri u oba dvoboja protiv prvog pretkola protiv Dinamo Tbilisija, a u uzvratu je za Astanu s klupe ušlo jedno dobro nam poznato ime, bivši veznjak Rijeke i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Stjepan Lončar.

Prije susreta s Astanom Dinamo mora odraditi još jedan derbi, onaj ligaški u petak na Maksimiru protiv Hajduka. Između dvije utakmice protiv Astane Dinamo će igrati na gostovanju u Puli kod Istre u nedjelju, 29. srpnja. 

Dakle, počevši s derbijem protiv Hajduka Dinamo već na početku sezone ima ritam od četiri utakmice u 12 dana, ali to je za zagrebačku momčad već i uobičajeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije