BILI SU RIVALI

Poznati Srbin o odnosu s Draženom Petrovićem: 'Zaprijetio mi je da više neću igrati za Jugoslaviju'

Zagreb: Revijalna košarkaška utakmica između Cibone i reprezentacije Hrvatske, 1991.
Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
1/5
16.11.2023.
u 18:05

Tako se Aleksandar Đorđević prisjetio trenutaka suparništva s Draženom na parketu ali i izvan njega, iako je Petrović nešto stariji od Đorđevića, a priča govori kako nisu mogli zajedno igrati za tadašnju reprezentaciju.

Legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović i bivši srpski košarkaš Aleksandar Đorđević bili su sjajni košarkaši u naponu snage pred sam kraj bivše Jugoslavije, ali njih dvojica nikada nisu zajedno zaigrali na terenu za reprezentaciju Jugoslavije iz više razloga, no o jednom se još uvijek priča po kuloarima.

GALERIJA Nezadovoljni Aco: Draženova dvorana postaje mjesto za futsal

Zagreb: Revijalna košarkaška utakmica između Cibone i reprezentacije Hrvatske, 1991.
1/8

Tako se Aleksandar Đorđević prisjetio trenutaka suparništva s Draženom na parketu ali i izvan njega, iako je Petrović nešto stariji od Đorđevića, a priča govori kako nisu mogli zajedno igrati za Jugoslaviju. 

- Na utakmici u Zagrebu koju smo cijelu odigrali tako da odstranimo Dražena, pa kad smo ga izbacili prepali se pobjede, doživio sam nešto strašno. Na kraju utakmice Dražen mi je prišao i rekao ‘Zapamtićeš ti kada ćeš igrati u reprezentaciji’. To je vjerojatno bilo u afektu jer se ništa kasnije nije dogodilo. Pozdravimo se, igramo zajedno - rekao je Đorđević jednom prilikom za portal sport.jotdown.es. 

VEZANI ČLANCI:

- Duda Ivković nije želio Petrovića i mene u reprezentaciji jer bi nam bile potrebne dvije lopte. Dražen je bio najbolji, tako da je bilo pošteno da se snaga tima gradi dodavanjem, defanzivcem, malo višim igračem ili dvojicom igrača koji bi mogli bolje da se uklope u Draženov stil, a to su bili Jure Zdovc i Zoran Radović koji su igrali to Europsko prvenstvo na jedan izuzetan način. Mislim da smo pobijedili svakog protivnika sa više od 20 razlike - ispričao je današnji košarkaški trener.

 

 

Komentara 28

TO
Tornado0508
21:07 16.11.2023.

Opet dnevna doza vec svi znamo cega...rampu dolje i Schengenski zid za zdraviju buducnost

Avatar Tombstone
Tombstone
00:46 17.11.2023.

Neki djoka u istom tekstu s nasim Drazenom????

BA
BartolomejIV
21:06 16.11.2023.

Hartija uporno prenosi provjerene laži iz pašaluka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije