DERBIJI, UTRKE I MEČEVI

Pred nama je fantastičan sportski vikend! Evo kada i gdje možete gledati najveće događaje

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/6
26.10.2024.
u 08:43

U Španjolskoj, Engleskoj i Italiji igrat će se derbiji, od kojih je definitivno najveći prvi ovosezonski El Clasico između Barce i Reala. Hrvatska će se pridružiti trendu okršajem Dinama i Osijeka

Neizmjerno zanimljivim sportskim vikendom ljubitelji brojnih natjecanja imat će priliku zatvoriti mjesec listopad. Od 11. kola Hrvatske nogometne lige, preko velikih okršaja u Ligama petice i početka nove skijaške sezone, do borilačkih okršaja. Gotovo za svakoga se može ponešto pronaći. Izdvojili smo najzanimljivije događaje ovoga vikenda te istaknuli gdje možete popratiti njihove televizijske prijenose.

Hrvatski će klubovi, kako je spomenuo, zaigrati u 11. kolu Hrvatske nogometne lige. Najveći okršaj ovoga vikenda bit će onaj između Dinama i Osijeka na stadionu Maksimir koji se igra u nedjelju u 16.00 sati, a pratiti ga možete na kanalu Maxsport 1. Hajduk i Rijeka bi s druge strane trebali imati nešto lakši zadatak. Vodeća momčad tablice igra protiv Lokomotive (subota, 16.00, Maxsport 1), dok će se Rijeka ogledati s Varaždinom (subota, 18.30, Maxsport 1).

Aktualni prvaci engleske Premier lige Manchester City ove će subote u 16 sati (ArenaSport 1) ugostiti povratnika u prvi razred tamošnjega nogometa Southampton. Međutim, engleska utakmica vikenda je ona između prvoplasiranog Liverpoola i četvrtoplasiranog Arsenala čiji prijenos možete pratiti u nedjelju, od 17.30, na ArenuSport 2. Liverpool ima 21 bod, tek jedan više od "građana", dok su "topnici" poravnati na 17 bodova s Aston Villom. Velika se utakmica igra i u susjednoj nam Italiji gdje će aktualni prvaci Inter ugostiti trećeplasirani Juventus. Klubove dijeli tek jedan bod, no rezultat je za obje strane ključan u nastojanju da zadrže korak za ponovo probuđenim Napolijem koji drži čelo poretka s dva boda ispred milanske momčadi, odnosno tri ispred "stare dame".

GALERIJA Kruže fotke novog stadiona Hajduka, navijači zgroženi: 'Ovo je kao torta na dječjem rođendanu'

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona
1/5

Međutim, još se veći derbi igra u španjolskoj prijestolnici gdje će Real Madrid ugostiti Barcelonu u prvom ovosezonskom El Clasicu. Katalonski klub fantastičnom formom po dolasku trenera Hansija Flicka drži čelo prvenstvene ljestvice s 27 bodova, dok kraljevski klub kaska s 24 boda. Usprkos brojnim novim zvijezdama, Španjolci očekuju da će se Carlo Ancelotti pouzdati u Luku Modrića da potakne igru svojih prvoklasnih napadača te tako pokuša nadigrati Barcu. U suprotnom, "bijeli" će gledati kako Barcelona definitivno ispisuje svoje ime na prvi dio ove sezone. Utakmica je na rasporedu u subotu u 21 sat, a pratiti je možete na programu ArenaSport 1.

Također, u subotu će početi nova sezona Svjetskog skijaškog skupa, a prva utrka je ona u austrijskom Söldenu. Najprije će se u subotu stazom spustiti skijašice. Prva vožnja je u 10, a druga u 13 sati. Utrka skijaša održat će se u istome terminu u nedjelju. Prijenose oba laufa možete u subotu i nedjelju gledati putem kanala HRT 2.  Hrvatski predstavnici također će nastupiti u ovim utrkama. Za ljubitelje brzine, ali one u automobilima, nastavak borbe u Svjetskom prvenstvu Formule 1. Kvalifikacije za utrku Velike nagrade Meksika voze se u subotu, a prijenos možete pratiti putem Sport kluba 3 u 23 sata, dok samu utrku na istome kanalu možete pratiti u nedjelju u 21 sat.

Konačno, vikend sprema i UFC-ovu priredbu pod brojem 308 za ljubitelje mješovitih borilačkih vještina. Obzirom da se održava u Abu Dhabiju početak glavnog programa bit će već u 20 sati. Na njoj će Ilia Topuria nastojati upisati svoju prvu obranu pojasa u pero kategoriji protiv apsolutne živuće legende Maxa Hollowaya koji se ponovo penje ka njenome vrhu. Predzadnja borba večeri također je od velikog značaja, a u njoj će se naizgled nepobjedivi Robert Whittaker suočiti s jednim od trenutačno najopasnijih i najzanimljivijih boraca u promociji, "Khabibom srednje kategorije" čečenskim borcem Khamzatom Chimaevim. Prijenos borbi možete pratiti putem portala Gol.hr.

VIDEO Što Dinamu treba za prolaz u nokaut fazu LP-a? Značajno su mu porasle šanse nakon Salzburga
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije