Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUČAK U PARIZU

Pred zaključenjem je jedan od najvećih poslova u povijesti nogometa. Konačno rješenje već danas?

LaLiga - Real Madrid v Cadiz
JUAN MEDINA/REUTERS
21.05.2024.
u 11:41

Da se ništa ne misli prepuštati slučaju, jasno je već po uzvanicima svečane ceremonije u francuskoj prijestolnici. Stiže i predsjednik Macron

Kylian Mbappe nakon sedam godina u Paris SG-u ovoga ljeta prelazi u redove madridskog Reala. Jasno je to već nekoliko tjedana, od trenutka kad je sam igrač na svojim društvenim mrežama objavio da neće potpisati novi ugovor s francuskim prvacima. Mbappe je već godinama želja Reala, a sad će se taj deal konačno i dogoditi. Mbappe će od ljeta nositi majicu kraljevskog kluba, a financijski detalji posla tek se trebaju otkriti. Jasno je da Real za njega neće PSG-u platiti odštetu jer će u Madrid stići kao slobodan igrač, ali dio oko bonusa i plaće za jednog od najboljih nogometaša današnjice svakako će uključivati "paprene" cifre.

Posao oko dovođenja Mbappea još nije službeno gotov. A da bi se sve odradilo po željama mnogih zainteresiranih strana, trebao bi pomoći današnji ručak u Parizu. Na njega je pozvan i predsjednik Reala, Florentino Perez, i to u povodu 120. obljetnice osnutka FIFA-e, krovne svjetske nogometne organizacije. Tamo će se Perez sastati s vodstvom PSG-a kako bi se do kraja formalizirale sve još uvijek otvorene stvari glede transfera Mbappea u Real. Također, na ručku će biti i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Njemu je važno da Mbappe ovoga ljeta zaigra na olimpijskom turniru, kojem je domaćin upravo Pariz. No, s obzirom na to da će Mbappe biti predvodnik Francuske na skorašnjem Euru u Njemačkoj, teško je za vjerovati da bi praktički odmah nakon kontinentalne smotre zaigrao i na Olimpijskim igrama.

LaLiga - Real Madrid v Cadiz
1/19

Predsjednik Macron bit će formalni domačin FIFA-inog ručka, a prema navodima brojnih medija, njegovo inzistiranje na tome da Mbappe nastupi na OI neće popustiti. 

- Računam da će Real pustiti Mbappea da nastupi na Igrama. Najprije će osvojiti Ligu prvaka s PSG-om, a onda i Euro s Francuskom - rekao je Macron prije nekoliko tjedana.

Olimpijski turnir u nogometu kreće 24. srpnja i traje do 9. kolovoza. Dakle, Mbappe ne bi imao niti deset dana odmora od Eura do početka OI, a u svoju klupsku sezonu ušao bi jako kasno, budući da bi ga Real nakon OI trebao pustiti na odmor. Ako Real osvoji Ligu prvaka, igrat će europski Superkup već 14. kolovoza u Varšavi. Ovoga utorka na pariškom ručku Macron će sigurno uvjeravati Florentina Pereza da Mbappea oslobodi i stavi na raspolaganje Francuskoj. Pitanje je samo hoće li predsjednik Reala na to pristati. Ne mora, jer olimpijski turnir u nogometu nije službeno natjecanje pod okriljem FIFA-e, već u ingerenciji Međunarodnog olimpijskog odbora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije