TROSTRUKO NADMETANJE

Predsezonski derbi u čast Draženova 50. rođendana

22.02.2014., KC Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 21. kolo, KK Cibona - KK Krka. Slaven Rimac.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
24.09.2014.
u 09:38

- Trudimo se dovesti Amerikanca Jerela Blassingamea u red što je prije moguće - kaže Slaven Rimac.

U subotu će u Draženovu domu snage odmjeriti kadeti, juniori i seniori Cibone i Cedevite. Bit će to četvrti finale Kupa Dražena Petrovića, specifičnog natjecanja kroz koje se filtriraju klubovi koji sveukupno najbolje rade, po svim uzrastima.

Ceda bez Amerikanaca

Najavnu presicu vodio je Željko Pavličević, jedini hrvatski trener koji je dvaput bio klupski prvak Europe, koji se jučer našao između glavnih trenera klubova sudionika, Jasmina Repeše i Slavena Rimca.

Otvorivši presicu, Pavličević je kazao:

- Ovo je izuzetna ideja Željka Došena, jedinstvena prilika da se klupski rad valorizira kroz sve kategorije jer cilj nam je svima da košarka dobije što više nadarenih igrača. U godini Draženova 50. rođendana hrvatski su klubovi Cibona i Cedevita postigli lijepe rezultate, a i reprezentacija je odigrala Svjetsko prvenstvo kojeg se ne bi trebala sramiti.

Godilo je to čuti Jasminu Repeši, hrvatskom izborniku, u ovoj prigodi treneru Cedevite:

- Ideja mi se jako sviđa jer nije naglasak samo na seniorima već i na onima koji dolaze, da se sve to vidi na jednom mjestu, da su svi u izlogu zajedno.

Upitan kako mu je prebaciti se s reprezentativne na klupsku priču, Repeša je kazao:

- Nitko te ništa ne pita. Moraš raditi i ići dalje.

U kakvom je stanju Cedevitina seniorska momčad, to smo mogli vidjeti na turniru u Zadru. Pred Cibonu će u subotu izaći sastav bez ijednog Amerikanca, sa samo jednim strancem, i to iz susjedstva (Nemanja Gordić), pa Repeša kaže:

- Ne bježimo od uloge favorita u seniorskoj utakmici, no boduju se i kadetska i juniorska utakmica, pri čemu još ne znamo za koju će selekciju igrati juniori iz prve momčadi. Sveukupno, imat ćemo mlađu momčad no lani. Odlučili smo dati priliku mlađim igračima i na tome ćemo ustrajati. Znam da ćemo zbog toga imati problema u Euroligi, no mi smo se odlučili za to, a ne da dovedemo dva stranca i da na račun toga imamo pet-šest pobjeda više.

Cibona kao nepoznanica

Cibona će u sezonu ući s jednim Amerikancem, zasad na ugovoru od tri mjeseca. S obzirom na to da se priključio tek prije tjedan dana, pitamo trenera Rimca u kakvom je Blassingame stanju?

- Prema našem mišljenju, u slabom, a prema njegovu, u odličnom. On je naš najveći kreativac i mi ga tjeramo da radi, maltretiramo ga da od njega dobijemo kvalitetu. Trudimo se da ga što prije dovedemo u red.

U kakvom je stanju Cibona u cjelini?

- I za mene je to zasad nepoznanica i predstoji nam mukotrpan rad da bismo mogli reći da smo imali dobru sezonu. Očekuje nas teška sezona u kojoj moramo pronaći načina da ti mlađi igrači dođu do minutaže, a usput moramo ostvariti i rezultatsku stabilnost, da to ne bude borba za ostanak do posljednjeg kola ABA lige - zaključio je Slaven Rimac.

Kadetska utakmica igra se u subotu u 16 sati, juniorska u 18.15, dok je seniorski ogled Cibone i Cedevite na rasporedu u 20.30 sati.

>> Nekorektni navijači vrijeđanjem Repeše i Ukića pokvarili dojam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije