Lukša Jakobušić

Predsjednik Hajduka progovorio o odnosu s HNS-om pa dodao: Nije pošteno, kao da nas provociraju

Zagreb: Predstavljanje poslovne suradnje između Specijalne bolnice Sv. Katarina i HNK Hajduk
Matija Habljak/PIXSELL
11.05.2022.
u 10:06

- Zadnja tri kola svi su trebali igrati u isto vrijeme. Nama je odgovaralo da igramo ranije, ali nije pošteno. Određenim delegiranjem u posljednje vrijeme kao da nas provociraju. Mi se ne bunimo, pa misle da je sve u redu - rekao je Jakobušić.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić na sinoćnoj skupštini kluba osvrnuo se na aktualnu sezonu i progovorio o pozitivnim, ali i negativnim detaljima kojima smo svi skupa svjedočili kroz posljednjih desetak mjeseci.

Predsjednik Hajduka održao je prezentaciju, a dok je govorio o odnosu s Hrvatskim nogometnim savezom iza njega je bio prazan slajd. Bio je to slikovit pokazatelj odnosa.

- Prazna stranica ima simboliku. Takvi su nam odnosi. Mislim da je Marijan Kustić odličan predsjednik. Izborio je Katar. Nemojte misliti da je to samo zasluga igrača i izbornika. Ono što je napravio s TV pravima, to je mogao samo on. Taj iznos je iznad očekivanja. Kako se odvilo, odvilo se, ali to se riješilo. Sveprisutan je. Svugdje je. Dođe i do nas, ali nas nema gore. Mi nismo prisutni ni u Županiji. Zajedništvo koje ističem često, s vlasnicima, veteranima, članovima, navijačima se osjeti. Mi to nemamo u nogometnim krugovima. Stvarno mislim da je Kustić dobar, ali za sebe, a ne za nas. Mario Smodlaka je dopredsjednik HNS-a, druge najbolje države u nogometu. On je stavio Marka Ercega da bude predsjednik NSŽSD-e, a s njima je i Stipe Doljanin. Kada pitate predsjednika Kustića, reći će da se ne može petljati u to, Ali, on može. Zašto neće? Ne mora ga staviti za dopredsjednika. Ali, on mu odgovara. Diže mu ruku. Ali, ne može biti uspješan predsjednik ako nema Hajduka u HNS-u - rekao je Jakobušić, prenosi Dalmatinski portal te dodao:

- Nije logično da nas nema u HNS-u. Ali, njemu ovo odgovara. I Kustiću i Smodlaki. Erceg je nebitan. Sve su posude spojene. Njima je trojici bolje kada nema Hajduka. Mi smo se već navikli. Nema potrebe da ih opterećujemo. Vjerujem da su većina od 86 klubova u našem Savezu hajdukovci... Ali, oni su odlučili da se Smodlaka, Doljanin i Erceg bore za njih. Ne daj Bože da ikome rade ono što su meni, odnosno Hajduku. Nismo se niti jednom sastali. Hajduk nije u nijednoj komisiji. Pravimo se mrtvi. Tu smo i bavimo se Hajdukom. Kustić nije sazvao niti jedan sastanak klubova. To je koliko oni gledaju i vode računa o proizvodu. HNL je izvrstan proizvod, kada zadnji može pobijediti prvoga. Nije kriv taj sudac koji je delegiran. Kriv je onaj tko ga je postavio, gospodin Ivan Novak.

Ovaj vikend mogli bismo dobiti prvaka Hrvatske, a Jakobušić smatra da nije pošteno što u pretposljednjem kolu Hajduk igra u subotu, a Dinamo u nedjelju.

- Zadnja tri kola svi su trebali igrati u isto vrijeme. Nama je odgovaralo da igramo ranije, ali nije pošteno. Određenim delegiranjem u posljednje vrijeme kao da nas provociraju. Mi se ne bunimo, pa misle da je sve u redu - rekao je Jakobušić.

>> Pogledajte i našu emisiju

Ključne riječi

Komentara 11

T7
Toro. 71
11:25 11.05.2022.

Vec se trazi opravdanje za promašenu sezonu a blagajna prazna!!!

SP
Stari_proleter
13:28 11.05.2022.

Imaju predsjednika Kustića hajdukovca, izbornika Dalića hajdukovca, imaju medije koji ih guraju, VAR koji se redovito uključuje kad treba Hajduku penal (čak 9 puta), ili bar isključit protivniku igrača, a Dinamu se ne uključuje i kad je očita ruka u šesnaestercu (kao u nedjelju protiv Osijeka). I još nije dosta, opet se žale na HNS!? Najbolje da se dekretom (ko nekad partijskim) odredi da je slijedeće tri godine Hajduk prvak, pa da se ne moraju toliko mučit.

RS
rasta sev
10:41 11.05.2022.

Je li to opet počinje kmečanje, kmečavci se sami izbacili iz svih pora HNS-a i sad se Jaki žali što ih nema, kvalifikacije za europu završe do Velike gospe i htjeli bi dijeliti novce koje zasluži ljuti protivnik. Ajde krenite konačno kako dolikuje jednom respektabilnom splitskom klubu i oslobodite se vječnih krpelja oko kluba pak vam možda krene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije