U DRUŠTVU 'ODABRANIH'

Predviđali su mu blistavu karijeru, Hrvat je bio 'novi Messi', a sad je završio na popisu 'propalih'

Hamburg: Alen Halilovi? na treningu Hamburg SV-a
Foto: Axel Heimken/DPA
1/3
05.10.2024.
u 22:42

Popis propalih. Tako ih je nazvao tiražni španjolski medij, a na žalost, na tom je popisu i jedan Hrvat

Španjolski list AS sačinio je listu od 21 nogometaša kojima se predviđala zvjezdana karijera, ali koju nisu ostvarili. Za ta se imena predviđalo da će biti na vrhu popisa osvajača trofeja i brojnih pojedinačnih nagrada, a sad su završili na zajedničkom popisu "propalih". Tako ih je nazvao tiražni španjolski medij, a na žalost, na tom je popisu i jedan Hrvat. 

Alen Halilović, naš 28-godišnji vezni igrač je kao golobradi mladić otišao iz Dinama u Barcelonu. Od tada njegova karijera uglavnom ide silaznim putem. Jedno vrijeme proveo je i u Rijeci, gdje nije bio ni blizu povratka u formu koja ga je krasila prije desetak godina. Sada se preporodio u redovima nizozemske Fortune, ali AS ga je svejedno uvrstio na ovaj popis.

Na njemu su i imena poput Hatema Ben Arfe, Roystona Drenthea, Federica Machede, Andersona, Stevana Jovetića, Ravela Morrisona, Jesea Rodrigueza, Yoanna Gourcuffa, Stephana El Shaarawyja, Gansa, Robinha, Sebastiana Giovinca, Adriana, Portilla, Anthonyja Le Talleca, Freddyja Adua, Pata, Michaela Johnsona i Hachima Mastoura, Gaia Assulina.

- Barcelona ga je 2014. kupila od Dinama za 5 milijuna eura. Hrvata su Katalonci smatrali budućom zvijezdom, ali nakon par posudi prodali su ga u HSV za 5 milijuna eura. Nakon toga je igrao za Las Palmas, Milan, Standard Liege, Heerenveen, Reading, Birmingham i Rijeku, prije nego što je završio u Fortuni Sittard iz Nizozemske - pišu Španjolci.

Hamburg: Alen Halilovi? na treningu Hamburg SV-a
1/3

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
23:44 05.10.2024.

Pohlepa roditelja i menadžera. Pa tko normalan odlazi s toliko godina u Barcelonu i misli da će tamo igrati?? Valjda se prvo kali u nekim manjim europskim klubovima, koji su BTW svemirske kvalitete za SHNL, pa onda ako i kad se dokažeš ideš u Barcu, Real, Bayern i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije