Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogomet

Preokret na kladionicama: Hajduk više nije favorit u Ženevi, koeficijent narastao na 4

Ženeva: Zagrijavanje uoči finala Lige prvaka mladih između AZ Alkmaara i Hajduka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
24.04.2023.
u 17:35

Na utakmici mogla bi se pojaviti nogometna elita među kojima su  Zvonimir Boban, José Mourinho, Zinedine Zidane, Luís Figo i mnogi drugi koji prisustvuju inauguracijskoj sjednici novog Uefinog savjetodavnog tijela u obližnjem Nyonu. R

Nakon pobjede juniora Hajduka s 3-1 nad Milanom u polufinalu, u 18 sati u Ženevi suočit će se s nizozemskim prvakom AZ. Prije nekoliko dana objavljeni su koeficijenti na kladionicama, a prema prvim je prognozama Hajduk favorit za pobjedu. Prvotni su koeficijenti bili 2.30 na Hajduk i oko 4 na AZ, ali trenutno su 4 na Hajduk i oko 2 na AZ. Sve je više onih koji uplaćuju novac na pobjedu AZ-a, a govori se i kako su prvotni koeficijenti bili nerealni te da je pravi favorit zapravo nizozemska momčad.

Jedan od mogućih razloga pada koeficijenta za AZ jest povratak Meexa Meerdinka (19), koji nije igrao u polufinalu, a veliko je pojačanje za momčad. Meerdink je za AZ u pet utakmica Lige prvaka mladih zabio sedam pogodaka, dva Barceloni i jedan madridskom Realu, a trener juniorske momčadi stavio ga je u zapisnik. Međutim, jučer se ozlijedio pa nije poznato hoće li nastupiti piše 24 sata.

Na utakmici bi se mogla pojaviti i elita europskog nogometa, koja će prisustvovati inauguracijskom sastanku novog Uefinog savjetodavnog tijela u obližnjem Nyonu. Ovo tijelo je osmišljenog kako bi dalo savjetodavni, ali neovisni glas o temeljnim temama vezanim za nogomet. Među njima su nekadašnji igrači, treneri i nogometni stručnjaci, legende europskog nogometa.

Koordinator tijela je Zvonimir Boban, a članovi su i José Mourinho, Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Fabio Capello,  Javier Zanetti, Luís Figo, Philipp Lahm, Ronald Koeman, Gareth Southgate, Rio Ferdinand, Michael Laudrup, Rafael Benítez, Roberto Martínez, Predrag Mijatović, Jürgen Klinsmann, Rudi Völler, Petr Čech, Juan Mata, Robbie Keane, Patrick Vieira, Henrik Larsson, Eric Abidal i Gareth Bale. 

VIDEO: Navijači Hajduka uz pjesmu i ples spremaju se za utakmicu, ovo je atmosfera u Ženevi

 

Komentara 2

VK
vječni krojf
20:03 24.04.2023.

Da svi funkcionara svih liga UEFA,FIFA,svi će doći samo radi Hajduka. Možda će se pojaviti i predsjednik Ukrajine.

DU
Deleted user
17:46 24.04.2023.

To Brkljačin tata lupa 1 na Nizozemce.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije