Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVI SLAVILI

Cibonina zvijezda: Crni niz protiv Splita trajao je duže od pandemije koronavirusa!

Split: Utakmica 6. kola ABA Lige između Splita i Cibone
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
08.12.2021.
u 21:55

Nakon deset uzastopnih poraza od žutih cibosi su na parket izašli vrlo motivirani da skinu taj kompleks s dnevnog reda i u tome su bili uvjerljivi (82:60).

S uvjerljivom defenzivnom predstavom svoje momčadi protiv velikog rivala Splita (82:60), Cibonin trener Vladimir Jovanović dijelom je neutralizirao prvi veći upitnik iznad svog statusa na klupi hrvatskog kluba slavnog imena. A on je bio itekako poljuljan šokantnim porazom protiv fenjeraša Alkara u prethodnoj utakmici HT Premijer lige.

Stekao se dojam da u ovoj utakmici srpski stručnjak nije puno kemijao i da se najviše oslanjao na igrače iz početne petorke koju su činili Lovro Gnjidić (7 asista, 6 osvojenih lopti), Mateo Drežnjak (15 koševa), Amar Gegić (20 koševa), Roko Prkačin (18 koševa, 8 skokova) i 215 centimetara visoki Danko Branković (12 koševa, 8 skokova, 2 blokade) koji je ujedno bio i igrač s najvećom valorizacijom na terenu. A posebno je dobro funkcionirala osovina Gnjidić - Prkačin - Branković.

- Svaka je utakmica priča za sebe. Neki momci su danas bili raspoloženi za igru pa su se drugi podredili tome što ne znači a u nekoj sljedećoj utakmici neće biti drugačije - kazao je Cibonin strateg koji ne voli isticati pojedince pa smo ga zamolili da prokomentira Gnjidićevih šest osvojenih lopti.

A Gnjidić je igrač koji je izveo i "play of the day", najljepšu akciju utakmice kada je s jednom od svojih sedam asistencija (dodavanjem iza leđa iz srca reketa) asistirao Gegiću na trici za 68:52.

- Lovro ne samo da je napadački talentiran nego on ima potencijala da u svakom segmentu igre bude dobar pa tako i obrani.

20.11.2021., Zagreb - Utakmica 9. kola ABA lige izmedju KK Cibone i KK FMP.
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Jovanović se nada da je šokantan poraz od Alkara bio samo trenutak slabosti.

- U sportu je normalno da se napravi kiks i da neki slabiji pobjede boljeg. Da nema toga za što bi se sport igrao. Mogu razumjeti da se takvi porazi doživljavaju tragično no rekao sam milijun puta da se računi svode na kraju sezone. Uostalom, pogledajte koliko je klubova koji su imali više igrača u reprezentaciji odigralo loše u svojim nacionalnim prvenstvima. Nije to izgovor za tu lošu predstavu protiv Alkara, ali je utjecalo. Uostalom, poraz je uvijek i lekcija.

A to što je bio s reprezentacijom Roku Prkačinu je, po njegovu kazivanju, godilo pa je u ovoj utakmici mlađahni Cibonin kapetan upisao 18 koševa i osam skokova. No, od osobnih brojki važna mu je bila ukupnost učinka suigrača i pobjeda nakon niza od 10 poraza od istog rivala.

- Napokon smo skinuli s dnevnog reda taj crni niz protiv Splita koji je trajao duže od pandemije. Stoga je cijela momčad izuzetno zadovoljna i osmjeh nam je na licu. Nakon ova dva teška poraza to nam je najbitnije baš i kao da se vratimo u formu i na pobjedničke staze - kazao je Prkačin i pojasnio njihov glavni motivacijski ključ:

- Prekinuti taj loš niz definitivno je bio naš vrlo jaki motiv. Izašli smo na teren sa stavom "idemo na glavu pa što bude".

Kad smo Roku, u šali, kazali da nitko Cibonu ne može pobijediti 11 puta zaredom i on se nasmijao i kazao:

- To stvarno zvuči ružno, ali tako ispada.

A on i cibosi uložili su toliko energije kao da su htjeli u jednoj utakmici nadoknaditi svih tih 10 prethodnih poraza o čemu je, na neki način, govorio i Splitov trener Srđan Subotić koji u ovom susretu nije mogao računati na ozlijeđenog Roka Ukića i nespremnog Josipa Jukića.

- Razlog ovako visokog našeg poraza vrlo je jednostavan. Mi nismo mogli energijom odgovoriti na ono što je radila Cibona. Počeli smo solidnon, a kada su oni ubacili u dvije brzine više mi to više nismo mogli pratiti. Cibona je dominirala u energetskom dijelu.

A nešto bolje od ostalih, u redovima žutih, energetski su djeovali Toni Perković (14 koševa, 4 asista), Lovre Runjić (11 koševa) i Darko Bajo (12 koševa) koji je, završni dio susreta, odgledao s klupe zbog pet dosuđenih mu prekršaja. A to je značilo povećani prostor za dominaciju Cibonine visoke linije.

Ciboni je ovo bila treća utakmica u šest dana a u ovom tjednu čekaju ih još dvije. U petak u domaćem prvenstvu na gostovanju kod Gorice i u nedjelju domaća utakmica ABA lige protiv Budućnosti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar cucibuci
cucibuci
08:32 09.12.2021.

Bravo dečki!Dobro ste ih naguzili!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije