Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA U VIŠNJIKU

Prije 6 godina hrvatski klub bio je pred gašenjem. Oživjeli su ga olimpijci i danas se bori za trofej u Kupu

Zagreb: Utakmica 9. kola Hrvatske vaterpolske lige, Mladost - Primorje
Marko Lukunic/PIXSELL
01.12.2023.
u 13:53

U polufinalu, u petak, igraju Jug i Solaris (17 sati) te Jadran i Primorje (18.45), a finale je na rasporedu u subotu (20.05)

Na zadarskom plivalištu na Višnjiku u petak i subotu razriješit će se pitanje pobjednika nacionalnog Kupa za vaterpoliste i vaterpolistice. I dok je već poznato tko će igrati u ženskom finalu (Mladost i Jadran), finale tih klubova u muškoj se konkurenciji ne može ponoviti, jer klupskih kolega mladostašica na završnom turniru Kupa neće biti. I to je nakon dugog niza godina prvi takav bez žabaca.

U prvom polufinalu, danas, snage će odmjeriti Jug Adriatic osiguranje i Solaris (17 sati), a drugog finalista dat će dvoboj splitskog Jadrana i riječkog Primorja (18.45). Na prvi pogled, gledajući snagu momčadi i trenutačnu formu, za očekivati je finale Juga i Jadrana, no Šibenčani i Riječani nisu za podcijeniti.

GALERIJA Slavni Vatreni: 'Srbi su se u Beogradu ponijeli gospodski'

Zagreb: Utakmica 9. kola Hrvatske vaterpolske lige, Mladost - Primorje
1/7

Nakon što je taj klub prije šest godina bio pred gašenjem, Primorje se oporavilo dolaskom u klub zlatnih olimpijaca iz Londona – Samira Baraća za predsjednika, a potom i Igora Hinića za trenera. Njihova najnovija akvizicija, u upravljačkom dijelu kluba, još je jedan olimpijski pobjednik (Petar Muslim) na mjestu sportskog direktora.

Riječani danas igraju agilni, dinamični vaterpolo i to je vrlo mlada momčad (imaju nekoliko tinejdžera), čiji prosjek kvari tek pouzdani Crnogorac Brguljan (33). Ove su sezone primorjaši pobijedili Mladost, Hannover i Šabac, što potvrđuje da ih jadranaši nikako ne smiju podcijeniti. Baš kao ni jugaši svoje šibenske suparnike.

VEZANI ČLANCI:

A Solaris je prošlo ljeto vratio Antonija Petkovića (37) koji je tri puta bio prvi strijelac francuske lige i jednom talijanske. Šibenčani su vratili i Roka Pelicarića, iz Mornara su doveli braću Akrap, a na vratima imaju kvalitetnog Marina Šparadu. Tu je momčad izgradio aktualni Jadranov trener Jure Marelja, koji je u prosincu prošle godine iz Šibenika preselio u Split.

Dođe li, ipak, do finala Juga (prvaka regionalne lige) i Jadrana (aktualnog prvaka Hrvatske) to bi mogla biti "utakmica na jednu loptu". U europskim natjecanjima uspješniji je Jadran koji se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, što Jugu nije pošlo za rukom pa će natjecanje nastaviti u Eurokupu.

Finalni turnir Kupa bit će i revija reprezentativaca sa šireg popisa izbornika Ivice Tucka, na kojem su: vratari Bijač (Olympiacos), Popadić (Jug), Anić (Jadran); centri Vrlić (Jadran), Krapić (Noisy-le-Sec), Lončar (Olympiacos), Dužević (Jadran); braniči Burić (Jug), Biljaka (Jadran), Žuvela (Jug), Čagalj (Jadran), Bašić (Hannover); napadači Harkov (Jadran), Kržić (Jug), Lazić (Jug), Butić (Jadran), Vukičević (Marseille), Bukić (Jadran), Marinić-Kragić (Jadran) i Fatović (Jadran).

VEZANI ČLANCI:

Dobra je vijest za igračku širinu nacionalne vrste na predstojećem Europskom prvenstvu (u Dubrovniku i Zagrebu) svakako to što se Luka Lončar (36) odlučio staviti na raspolaganje izborniku i što bi to, ako se Hrvatska plasira na Olimpijske igre, mogao učiniti i Jugov veteran Maro Joković. 

 
Ključne riječi

Komentara 1

CU
Cuturas
14:08 01.12.2023.

Bravo dečki! Budemo to možda doživjeli i od nogometaša ili košarkaša?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije