Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Me siento mal"

Prije godinu dana umro je Maradona, a njegove zadnje riječi lede krv u žilama

FILE PHOTO: 1st Anniversary of Diego Maradona's Death
Foto: JORGE SILVA
1/5
25.11.2021.
u 11:03

Ako je točno ono što prenosi Daily Mail, Maradonine posljednje riječi bile su "osjećam se loše" (Me siento mal), a izgovorio ih je ispred svoga nećaka tijekom doručka. Potom se vratio u krevet i više se nije probudio

Prije točno godinu dana preminuo je legendarni Diego Maradona od srčanog udara u 61. godini života. Diego Armando Maradona (60) dan prije je primljen u bolnicu u La Plati. 'Mali zeleni' hospitaliziran je zbog depresije, a navodno je već nekoliko dana bio odbijao hranu. Argentinski mediji su ranije javili kako je Maradona morao na hitnu operaciju jer mu je otkriveno unutarnje krvarenje na mozgu.

- Operirat ću ga. Radi se o rutinskoj operaciji -  izjavio je liječnik Leopoldo Luque jer je pregled CT-om pokazao kako krvni ugrušak u mozgu zahtjeva hitnu operaciju. 

Iako su mediji pisali kako je bio u samoizolaciji zbog kontakta s osobama zaraženim koronavirusom, liječnici su to opovrgnuli i rekli kako njegovo zdravstveno stanje, barem u posljednjim trenucima njegovog života, nema veze s koronavirusom. Maradona nije niti preminuo u bolnici već u svojoj kući u Tigreu.



Ranije se oglasio i Maradonin sin Diego Sinagra.

- Napravio je puno pogrešaka u životu i mnogi su mu ih oprostili, ali on se i dalje ne osjeća dobro. Molite za njega - napisao je na društvenim mrežama.

Tko je bio 'Mali zeleni'? Mnogi su se sporili oko toga je li najbolji u povijesti Maradona ili Pele, ali po tome je sigurno barem jedno - Maradona je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti. Svoju je karijeru započeo 1976. godine u Argentinos Juniorsima. U karijeri je igrao Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell's Old Boyse, a karijeru je završio 1997. godine u dresu Boca Juniorsa. Za reprezentaciju Argentine je upisao 91 nastup i zabio 34 gola.  S reprezetacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate. "Nisam svetac, znao je reći Diego kad su ga ispitivali o porocima... "Nisam ponosan na sve u životu, ali ja sam samo čovjek".

Detalji o posljednjim satima

Kako je Maradona živio zadnje sate, zanimalo je svakoga. Pravu dramu izazvala je objava Maradonina odvjetnika Matíasa Morle, koji je naveo da slavnoga nogometaša nitko nije obišao punih 12 sati te dodao da je El Pibea posljednji živog vidio njegov nećak Johnny Herrera, i to u utorak negdje oko 23 sata. Morla je time pokušao reći da je Maradona bio potpuno zanemaren od medicinskog osoblja unajmljenog da skrbi o njegovu zdravlju, međutim list Clarin sada navodi da to baš i nije bilo tako. Prema posljednjim informacijama, medicinski tehničar Ricardo provjerio je Maradonino stanje uoči odlaska iz smjene u 6:30, a isto je napravila i Ricardova kolegica Gisela koja je preuzela jutarnju šihtu.

U njezinu iskazu rečeno je da je čula Maradonu kako se kreće u sobi oko 7:30, a da se slavni sportaš nalazi u kritičnome stanju, prvi su primijetili njegov psiholog i psihijatar koji su u kuću stigli nešto prije podneva. Upravo su oni i alarmirali Maradonina nećaka nakon što El Pibea nisu mogli probuditi, a oko 12:15 prvi put je nazvana i hitna pomoć. Liječnici su Maradonu pokušali oživjeti s pomoću adrenalina i atropina, ali nažalost bilo je prekasno za spas. Forenzičari su utvrdili da je Maradona umro oko podneva, a isto su potvrdili i nalazi obdukcije.

Ako je točno ono što prenosi Daily Mail, Maradonine posljednje riječi bile su "osjećam se loše" (Me siento mal), a izgovorio ih je ispred svoga nećaka tijekom doručka. Potom se vratio u krevet i više se nije probudio.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije